Yaşam
  • 17.11.2007 00:34

PKK PATLAYICI VE SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇIYOR: İŞTE ELE GEÇİRİLENLER!..

ŞIRNAK'ın kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyon kapsamında, bir grup PKK'lı teröristle sıcak temas sağlandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kısa süreli çatışmanın ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait çok sayıda silah, tuzaklanmış patlamaya hazır patlayıcılar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Elazığ'ın Arıcak İlçesi kırsal kesiminde de teröristler tarafından tuzaklanmış 15 kilo amonyum nitrat kullanılarak yapılan patlayıcı düzeneği bulundu. Hatay'ın Belen İlçesi'nde ise teröristlere ait bir M-16 piyade tüfeği, 2 el bombası, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 148 M-16 piyade tüfeği mühimmatı ele geçirildi.
      Şırnak'ın dağlık kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlarda güvenlik güçleri, dün karşılaştığı bir grup teröriste ‘Teslim ol’ çağrısında bulundu. Teröristlerin çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Kısa süren çatışmanın ardından teröristler arazinin sarp, kayalık ve ormanlık olmasından yararlanarak kaçtı. Bölgede yapılan aramada, bir patlayıcı madde düzeneği, 1 kilo amonyum nitrat, 2 fünye, 2 sırt çantası, 2 uyku tulumu ve muhtelif gıda maddeleri ele geçirildi. Bölgede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, daha sonra teröristlerin kullandığı bir sığınağı buldu. Sığınakta yapılan aramada da 10 muhtelif cinste piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 2 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 1 mayın, 10 şarjör, 1 dürbün, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsal kesimde 18 kilo amanyum nitrat ve TNT karışımı patlayıcı kullanarak yaptığı bir patlayıcı düzeneği bulunarak imha edildi.
     
      ELAZIĞ'DA DA PATLAYICI DÜZENEĞİ, HATAY'DA M- 16
      Elazığ'ın Arıcak İlçesi kırsal kesiminde de teröristler tarafından tuzaklanmış 15 kilo amonyum nitrat kullanılarak yapılan patlayıcı düzeneği bulundu. Düzenek, güvenlik güçlerince imha edildi.
      Hatay'ın Belen İlçesi dağlık kesiminde ise teröristlere ait bir M-16 piyade tüfeği, 2 el bombası, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 148 M-16 piyade tüfeği mühimmatı ele geçirildi.
      Siirt’in Pervari İlçesi dağlık arazi kesiminde ise teröristleri ait bir makineli tüfek, bir mayın, bir elektrikli fünye, 3750 gram patlayıcı madde ve muhtelif gıda maddesi ele geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER