Yaşam
  • 17.11.2006 15:18

PLAYSTATION3 İÇİN GÜNLERDİR KUYRUKTA BEKLİYORLAR...

Sony’nin yeni kuşak oyun konsolu PlayStation 3’ün ABD’de satışa çıkışı öncesinde oyunseverler, sokaklarda yatarak iki gün boyunca kuyrukta bekledi.

Sony’nin merakla beklenen yeni kuşak oyun konsolu PlayStation 3’ün ABD’de lansmanı büyük olay oldu. Oyun konsolunu mağaza açılır açılmaz satın almak isteyen kullanıcılar, bir gece önceden sokaklarda yatarak bekledi. Kentlerde büyük mağazaların önünde metrelerce kuyruk oluştu. Sony dünyanın en büyük bilişim pazarlarından olan ABD’de sadece 400.000 adet PS3 satışa çıkarmıştı. Dolayısıyla birçok kullanıcı yeni partiyi beklemek zorunda kaldı.

Sony PlayStation 3 çılgınlığı öyle boyutlara ulaştı ki, zorlu kış şartlarının yaşandığı Kuzey Dakota’da oyunseverler eksi derecelerde sabaha kadar dışarda yattı. Baltimore’da yağan yağmura karşın, kuyruk gece boyu bozulmadı. Kimi internet sitelerinde PS3’ün 1.500 dolar fiyatla açık artırmaya çıkması bekleniyor. California Palmdale’de bir alışveriş merkezi kuyruk nedeniyle kapılarını kapatıp güvenlik önlemi almak zorunda kaldı. San Francisco’da bir alışveriş merkezi saatlerce kuyrukta bekleyen kişilerin sıradaki yerlerini kaybetmeden tuvalet ve yemek ihtiyaçlarını gidermeleri için bir sıra sicili tuttu. New Jersey’de restoranlar sabaha kadar pizza servisi yaptı. Hatta bir doğa sporları dükkanı sıradakilere kamp sandalyeleri ve çadır satarak siftah yaptı.

Yeni kuşak DVD formatlarından biri olan BluRay teeknolojisini içeren PlayStation 3’ten ABD’de 1 milyon, dünya çapında ise 2 milyon satılması bekleniyor. PlayStation 3’ün 20-gigabyte’lık versiyonu 500 dolar, 60-gigabyte’lık kablosuz desteği olan versiyonu ise 600 dolardan satılıyor. Sony’nin oyun konsolo pazarındaki diğer rakipleri Nintendo’nun Wii cihazı 250, Microsoft’un Xbox 360 oyunu kutusu ise 300 ila 400 dolar arası fiyatla satılıyo

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:16

İLGİLİ HABERLER