Asayiş
  • 1.5.2006 00:06

POLİS HIRSIZLIKTAN ARANAN ÇOCUKLARI EVLENİRKEN YAKALADI

MUSTAFA ESEN - METİN BAŞAR
İSTANBUL - Beşiktaş'ta bulunan Swissotel'de gerçekleştirilen düğün töreniyle dünyaevine girecek olan 13 ve 15 yaşlarındaki 2 çocuk, polis tarafından gözaltına alındı.

Küçük çiftin, toplam 200 ayrı hırsızlık olayından sabıkalı olduğu ve Adana'da bir banka şubesinden hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle arandığı öğrenildi.


Swissotel'de, hırsızlık suçundan aranan 2 küçük çocuğun düğün yapacağı haberini alan polis ekipleri, oteli ablukaya aldı. İ.A (13) ile S.Ç. (15), bu akşam saatlerinde dünyaevine girmek için 34 VIG 23 plakalı BMW marka araçla otelin önüne geldi. Daha sonra otelin balo salonuna giren küçük çift, fotoğraf çekimi sırasında karşısında polisi gördü. Konukların meraklı bakışları arasında polisler tarafından gözaltına alınan küçük çift ve gelin arabasının şoförü Sami Akkovan, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.


Çocuk Büro Amirliği'nde yapılan ilk sorguda İ.A ve S.Ç, ailelerinin rızası ile evleneceklerini ve neden gözaltına alındıklarını anlayamadıklarını söyledi. İ.A ve S.Ç, gelinlik ve damatlıkla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.


Öte yandan, polis tarafından yapılan incelemede, küçük çiftin toplam 200 hırsızlık olayından sabıkalı olduğu ve 1.5 ay önce Adana'da bir banka görevlisinin dalgınlığından yararlanarak yüklü miktarda parayı çaldıkları gerekçesiyle arandığı belirlendi. Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, düğün için Swissotel'e 30 bin YTL ödeyen küçük çiftin, hırsızlık olaylarından sonra Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde gözetim altında tutulduğunu belirledi.


Emniyet yetkilileri, çocukların bu akşamı Çocuk Büro Amirliği'nde geçireceğini belirtirken, polisin Swissotel önündeki nöbeti devam ediyor. Oteli abluka altına alan polis, güvenlik tedbirlerini arttırırken, otelden çıkan davetliler basın mensuplarını sorularını cevapladı. Davetliler, düğünün iptal olmadığını iddia ederken, olup bitenden haberlerinin olmadığını öne sürdü.
Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER