Asayiş
  • 30.10.2012 15:12

Polis PKK yandaşlarına bayrağımızı çiğnetmedi

ADANA (AA) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla çağrısı üzerine Adana'da izinsiz gösteri yapan grupta bulunan küçük yaştaki bir kişinin Türk bayrağını yere atarak çiğnemesine polis izin vermedi.
     Demirtaş'ın, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla yaptığı çağrı üzerine Adana merkez Seyhan ilçesindeki bazı mahallelerde küçük çaplı izinsiz gösteriler oldu. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yolları kapatıp, esnafları kepenk kapatmaya zorlayan gruplara karşı çalışma yaptı.
     Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de, dağılmaları konusundaki uyarıları dikkate almayarak taş atan gruplara, biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan su sıkarak müdahale etti.
     Bu arada polis, Hürriyet Mahallesi ara sokaklarından çıkarak taş atan ve küçük yaşta oldukları gözlenen gruplara da müdahale ederek, ana caddeye çıkmalarına izin vermedi. Gösteri yapılan ara sokakların içinde ve ana cadde üzerinde bulunan bazı iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi.
     Ara sokaklardan çıkarak polise taş atarak kaçan grupta 4-5 yaşlarında çocukların da olduğu görülürken, bir gösterici ise eline aldığı Türk bayrağını yere atarak çiğnedi. Bu durumu gören Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir komiser yardımcısı, Çevik Kuvvet polisi ile bayrağı almak amacıyla grubun bulunduğu yöne koştu. Komiser yardımcısı, küçük yaştaki göstericinin kaçarken yere attığı ve yer yer yırtılmış olan bayrağı yerden alarak korumaya aldı.
     Güvenlik güçlerinin, olası gösterilere müdahale etmek amacıyla bazı mahallelerdeki önlemlerinin sürdürdüğü bildirildi.
     Bu arada Ceyhan BDP ilçe binasında toplanan bir grup partili, AK Parti ilçe binasına kadar yürüyüp siyah çelenk bırakacaklarını bildirdi.
     BDP İlçe Başkanı Tahir Özdemir ile görüşen İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan, yapılmak istenenin yasalara aykırı olduğunu, bu duruma kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Bu sırada parti binası çevresinde de Çevik Kuvvet Büro Amirliği'ne bağlı polisler güvenlik önlemi aldı.
     Bunun üzerine BDP'li grup bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli-Volkan Kaşık-İrfan Kurt
     Yayıncı: İsa Sansar

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER