Asayiş
  • 23.5.2015 15:17

Pompalı gaspçılar önce kameraya, sonra polise yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Sultangazi’de artan marketten gasp olaylarına ilişkin çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalar kapsamında polis olayları yaşandığı yerde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan çalışmalar kapsamında şüpheli şahısların gasp teşebbüsü, pompalı tüfekle market gaspı, araçtan sigara gaspı, araç çalınması, silahla ölüm tehdidi olaylarına karıştığı belirlendi. 

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde bir marketten pompalı tüfekle 4 bin 110 TL paranın gasp edilmesi, farklı bir tarihte aynı mahallede bir başka marketten bin 164 TL paranın gasp edilmesi, 75. Yıl Mahallesi’nde bir marketten pompalı tüfekle 2 bin TL paranın gasp edilmesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bir marketten pompalı tüfekle 18 bin 500 TL paranın gasp edilmesi, 75.Yıl Mahallesi’nde bir marketten pompalı tüfekle 2 bin TL paranın gasp edilmesi, Gazi Mahallesinde 34 BL 557 plakalı tekel aracından 1000-2000 TL para ve aracında bulunan yaklaşık 20-25 bin TL değerinde tekel ürünlerinin gasp edilmesi,H.S. isimli erkek şahsın ikametinin önünde park halinde bulunan aracının çalınması, D.K. ve V.K. isimli şahısların Şişli’de ikametlerinin önünde ticari araçtan indikleri esnada arkadan ticari araca çarpan 34 EN 0145 plaka sayılı araçtan inen 2 şahıs tarafından silahla ölümle tehdit edilmesi, olayları ile ilgili olarak M.G. (27), M.S.İ. (20) ve Y.G. (19) isimli şüpheliler yakalandı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.G. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, M.S.İ.ve Y.G. isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Çalışmaların devamında 4 adet hırsızlık, 1 adet silahla yağma suçlarından kaydı olan ve silahlı terör örgütüne üye olmak ve yol kesmek sureti ile işyeri ve eklentilerinde birden fazla kişi ile birlikte yağma suçlarından aranması bulunan, firari şüpheli Ö.A. Şişli’de yakalanarak cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİLER KAMERADA
Gasp olaylarına karışan şüpheliler güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde eldivenli maskeli şüpheliler koşarak bir markete giriyor. Şüpheliler saha sonra marketten çıkarak kaçıyor. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER