Gündem
  • 10.4.2006 17:51

PTT BİNASINDA AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK...

AHMET AKBUĞA
ERZURUM - Erzurum'da PTT Merkez Binası içerisinde akıl almaz dolandırıcılık olayı meydana geldi. Onlarca insanın gözü önünde memur kılığına bürünen dolandırıcı, para havalesi yapmaya giden vatandaşı dolandırırken, olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.


Edinilen bilgilere göre, Bosna Caddesi üzerinde bir lokantada çalışan çırak Sinan Gönenç (24), ustası Mahmut Canbeyli'den aldığı bin 60 YTL parayı havale etmek için PTT Merkez Müdürlüğü'ne gitti. Burada sahte memur kılığına bürünen kimliği belirsiz bir kişi, onlarca insanın gözü önünde kendini görevli olarak tanıttı ve para havalesini yapmak için Sinan Gönenç'i yanına çağırdı. Sahte memur, diğer çalışanlara çaktırmadan boş bir veznenin arkasına geçerek kendisini memur sanan Sinan Gönenç'ten bin 60 YTL'yi aldı. Daha sonra Gönenç'i "Git 2 fotokopi çektir" diye kandıran dolandırıcı, Gönenç'in fotokopi çektirmeye gitmesinin ardından kayıplara karıştı.


Gönenç, PTT'ye geri döndüğünde parayı verdiği şahsı göremezken, diğer çalışanlara "Şu veznedeki memur nereye gitti?" diye sordu. Bir süre sonra Gönenç'in dolandırıldığı anlaşılırken, olay güvenlik kamerasından tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER