Gündem
  • 10.4.2006 17:52

ŞEHİT OLAN TEĞMEN FATİH KABAN'IN ANNESİ : - "ALLAH DAHA ÇOK SEVİYORMUŞ, ÖMRÜ BU KADARMIŞ OĞLUMUN"

HÜSEYİN KAR
MERSİN - Ankara Güvercinlik Öğrenci Yetiştirme Komutanlığı'na bağlı askeri helikopterin İzmit'in Uzunçiftlik Beldesi yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan Kara Hava Pilot Teğmen Fatih Kaban'ın (23) Mersin'deki evinde matem havası yaşanıyor.

 Şehidin Mersin'deki ailesi, en son Mevlit Kandili tebriki için dün gece görüştükleri evlatlarının ardından gözyaşı dökerken, "Vatan sağ olsun" dedi.


8 yıl Kara Harp Okulu'nda eğitim aldıktan sonra 30 Ağustos 2005 yılında mezun olan Teğmen Fatih Kaban'ın 1 yıllık nişanlı olduğu ve kısa süre sonra düğün yapmayı planladığı belirtildi. Şehidin Mersin'deki ailesi, 2 çocuklarından birinin ölümüyle yıkılırken, diğerini de asker yapmak için sınavlara hazırlıyor. Şehit Teğmen Fatih Kaban'ın babası emekli öğretmen Rauf Kaban (50), oğlunun şehit olduğunu bugün öğle saatlerinde Merkez Komutanlığı'ndan gelen bir haberle öğrendiğini belirterek, "Oğlum bu işe severek girdi, vatan sağ olsun" dedi.
Geçen yıl 30 Ağustos tarihinde mezun olan oğlunun kara havacılık üzerine eğitim aldığını ifade eden baba Rauf Kaban, "Kendisi bu görevi çok istedi. Kadere inanırdı. 'Ölüm her yerde var, yolda yürürken bile ölebilirim' derdi. Mesleğini çok seviyordu" diye konuştu.


Oğluyla en son dün gece Mevlit Kandili dolayısıyla telefonla görüştüğünü belirten Rauf Kaban, "Kandilimizi kutladı. Bu sabah yola çıkacaklarını söyledi bize. Hayırlı uçuşlar oğlum dedik, kapattık" şeklinde konuştu.


14 yaşındaki diğer oğlunu da bu hafta sonu Adana'da yapılacak olan askeri lise sınavlarına hazırladığını ifade eden 2 çocuk babası Rauf Kaban, "O da ağabeyinin yolunda gitmek istiyor. İnşallah onu da asker yapacağız" dedi.


Ağabeyi gibi asker olmaya hazırlanan şehidin 14 yaşındaki kardeşi Mert Kaban da babası gibi "Vatan sağ olsun" derken, "8 sene eğitim gördü. Böyle ölmesi çok acı. Ben de asker olup ağabeyimin yerini alacağım" diye konuştu.


Gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Safiye Kaban (42) ise, "Oğlum rahat yatsın. Allah kalana sağlıklı ömür versin. Ömrü bu kadarmış oğlumun. Allah daha çok seviyormuş, Allah yanına aldı oğlumu" şeklinde konuştu.


Anne Safiye Kaban, oğluyla yüz yüze en son geçtiğimiz Kurban Bayramı sonrası görüştüğünü ifade ederken, oğlunun nişanlısı Merve ile kısa süre içinde düğün yapmayı planladığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER