Dünya
  • 26.3.2024 10:58

Putin'den Amerika'yı terleten soru.. DEAŞ neden sürekli sizin düşmanlarınıza saldırıyor

Putin: Çiğdem'deki terör saldırısı "radikal İslamcıların elinde" gerçekleştirildi ama biz "müşteriyle" ilgileniyoruz

Putin DEAŞ'la değil öncelikle terör saldırısının "müşterisiyle" ilgilendiğini söyledi. Teröristlerin suçu işledikten sonra neden Ukrayna'ya gitmeye çalıştıklarının ortaya çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Onları orada kim bekliyordu?” - başkana sordu. Putin , "Bu vahşet, ülkemize 2014'ten bu yana neo-Nazi Kiev rejimi eliyle savaşanların bir dizi girişiminin yalnızca bir bağlantısı olabilir"  dedi ve ardından cephedeki durumu hatırladı.

Putin saldırı hakkında konuştu! 'DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına saldırıyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki terör saldırısına ilişkin, “ABD, saldırıda Ukrayna'nın izi olmadığına dair ikna etmeye çalışıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırı hakkında konuştu.

"ABD TERÖR SALDIRISINDA KİEV'DEN HERHANGİ BİR İZ BULUNMADIĞINA İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Putin, yaralılara da gerekli desteklerin verileceğini belirtti. Putin, “Bu suçun İslam dünyasının yüzyıllardır mücadele ettiği radikal İslamcılar tarafından işlendiğini biliyoruz. Ancak ABD, çeşitli kanalları kullanarak uydularını ve diğer ülkeleri, istihbaratlarına göre Moskova terör saldırısında Kiev'den herhangi bir iz bulunmadığına ikna etmeye çalışıyor” dedi.

"TERÖRİSTLERİN SUÇ İŞLEDİKTEN SONRA NEDEN UKRAYNA'YA GİTMEYE ÇALIŞTIĞI SORUSUNUN YANITINI VERMEK GEREKİYOR"

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Ukrayna’dan da talimat alabileceğini ima eden Putin, “Terör saldırısı, 2014'ten bu yana Rusya Federasyonu ile Kiev rejiminin elinde savaşanların bir dizi girişiminin bağlantısı olabilir. Terör saldırısı, Kiev'in yürüttüğü korkutma kampanyalarına oldukça mantıklı bir şekilde uyuyor. Teröristlerin suç işledikten sonra neden Ukrayna'ya gitmeye çalıştığı sorusunun yanıtını vermek gerekiyor” dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 21:57

İLGİLİ HABERLER