Dünya
  • 7.10.2004 00:32

"RAKİBİM KARARSIZLIĞIYLA TANINIYOR!.."

WILKES-BARRE - Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush, televizyon tartışmasında elde ettiği başarıyla anketlerde öne geçen Demokrat rakibi John Kerry'ye, Irak ve ekonomi konularında suçlamalar yöneltti.
Bush, önemli seçim bölgelerinden Pennsylvania'da yaptığı konuşmada, rakibinin terörizmle mücadelede zayıf olduğunu ve vergileri artırmaya hazırlandığını öne sürdü.
"Rakibim kararsızlığıyla tanınıyor" diyen Bush, "Bu yaklaşımla ilgili sorun çok açık, eğer Amerika, tehdidin ayakucumuza gelmesini beklerse, hayatları kurtarmak için çok geç olabilir" dedi. Kerry'nin, Senato'da Irak savaşına onay verdiğini ancak daha sonra bu kararından döndüğünü hatırlatan Bush, vergi konusunda da, "Benim sicilimde vergileri indirmek, onunkinde artırmak var" diye konuştu.
Öte yandan Bush'un konuşması, Kerry cephesi tarafından tepkiyle karşılandı. Bush'un, rakibinin karakteri, politikaları ve liderlik yeteneğine yönelik eleştirilerini "kirli taktikler" olarak nitelendiren Kerry'nin Sözcüsü Allison Dobson, geçen haftaki televizyon tartışmasında başarısız olan Bush'un, bu nedenle saldırgan bir tutum izlemeye başladığını ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER