Dünya
  • 7.10.2004 00:15

ABD'Lİ YETKİLİDEN ŞOK RAPOR!..

WASHINGTON - Irak'ta silah denetimlerini yürüten Amerikalı yetkili, hazırladığı raporunda, ABD'nin askeri müdahalesi sırasında Irak'ın aktif bir kimyasal, biyolojik ya da nükleer silah programı olmadığını, 1991'deki Körfez Savaşı'nın ardından Irak'ın kitle imha silahlarından vazgeçtiğini belirtti.
Irak Araştırma Grubu Başkanı Charles Duelfer, Irak'ın nükleer kapasitesinin, ABD'nin savaş öncesinde öne sürdüğünün aksine, gelişmek bir yana, giderek zayıflamakta olduğunu ve yeniden inşa edilmesinin de yıllarca sürebileceğinin anlaşıldığını kaydetti.
Duelfer, Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in, bu silahların üretimi konusunda zaman içindeki çalışmalarla kazanılan "entellektüel sermayeyi" koruma niyetinde olmasına karşın, önceliği BM yaptırımlarının sona erdirilmesine verdiği ve bu amaçla kitle imha silahları ve programlarından vazgeçtiğini belirtti.
Bin sayfadan fazla olan raporun, resmi belgeler, şahitler ve Saddam Hüseyin'in sorgusu sırasında elde edilen bilgilerden oluştuğu belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER