Gündem
  • 5.2.2006 00:01

RASMUSSEN'E MEKTUP YAZDIĞINI AÇIKLAYAN ERDOĞAN UYARDI : DANİMARKA'NIN BAŞI DAHA ÇOK AĞRIYACAK

ŞİLE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyadaki din mensuplarını, tüm siyasileri duyarlı olmaya çağırarak, ''Eğer terörün karşısına dikileceksek, medeniyetler ittifakı şart'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Şile İlçe Teşkilatı'nın, Şile Kapalı Spor Salonu'ndaki 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, basın özgürlüğünden yana olduklarını ve basının eleştiri özgürlüğüne sahip olduğunu söyledi.
     ''Ama medya hakaret özgürlüğüne sahip olamaz'' diyen Erdoğan, ''Hakaret, özgürlükler kapsamında değerlendirilemez. Bunu değerlendirenler varsa kusura bakmasınlar, kendilerine bu hakaret geldiği zaman ne yapacaklar diye de bunu merak ediyorum'' dedi.
     İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin bazı Avrupa gazetelerinde yayınlanması konusuna da değinen Erdoğan, bu olayın kendilerini ve İslam dünyasını derinden etkilediğini bildirdi.
     ''Meşhur'' diye nitelendirdiği Danimarka ziyareti süresince yaşananları da anımsatan Erdoğan, kendisinin konuyu Danimarka Başbakanı'na ilettiğini, ancak o dönemde gerekli tepkinin gösterilmediğini bildirdi.
     Erdoğan, Danimarka Başbakanı'nın başının ağrımaya başladığını, ileride daha da ağrıyacağını ifade ederek, İspanya Başbakanı ile birlikte ''Medeniyetler İttifakı'' çerçevesinde bir mektup yazdıklarını bildirdi.
     Erdoğan, bu mektubun 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren Avrupa basınında yer alacağını ifade ederek, ''Orada bu hareketin gerek ahlaken, gerek siyaseten reddedilmesi gerektiğini ifade ettik. Çünkü bunun kabul edilebilir, tahammül edilebilir bir tarafı yok. Özellikle de özgürlükler kapsamında ele alınması söz konusu olamaz'' diye konuştu.
     Göreve geldikleri günden bu yana, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, ''Bizden önceki dönemlere bakın, düşünce özgürlüğü sebebiyle içeri girenler var mıydı. Şu 3 yıla bakın, acaba düşünce özgürlüğü sebebiyle hapse atılan, cezası kesinleşmiş kaç kişi var. Araştırın bakın. Ondan sonra gelin bu dönemi değerlendirin. Bu kadar rahat konuşuyorum'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:05

İLGİLİ HABERLER