Dünya
  • 10.11.2011 01:18

RASMUSSEN:İRAN URANYUM ZENGİNLEŞTİRME PROGRAMINI DURDURMALI

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İranlı liderlerin BM'nin çözümlerine uymalarını ve zenginleştirme programını durdurmalarını istedi.
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, NATO-Gürcistan komisyonu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin "Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın İran ile ilgili açıkladığı son rapor, İran'ın nükleer silahlanma ile ilgili çalışmalarda bulunduğunu açıklıyor. Sizin bu bulgulara olan tepkiniz nedir" sorusu üzerine Rasmussen, "NATO müttefikleri, İran'ın bu nükleer programı ile ilgili uluslararası politik ve diplomatik çözümlerle ilgileniyor. NATO olarak direkt olarak bu konuyla ilgilenmiyor. Ben İranlı liderlerin BM'nin çözümlerine uymalarını ve zenginleştirme programını durdurmalarını istiyorum. NATO müttefiklerinin gelecekte oluşabilecek potansiyel tehditlere karşı önlem aldığını söyleyebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl NATO bazlı bir füze savunma sistemi oluşturacağımızı söyledik. Bunu yapmamızdaki sebep ise, 30'dan fazla ülkede füze savunma sistemi teknolojileri var ve bu artarak devam ediyor. Bunların füze teknolojileri edinmek gibi amaçları var. Ve hatta bazıları NATO bölgesini
vurabilecek alan içerisindedir. NATO bazlı savunma sistemi kurmaya karar vermemizdeki sebep insanların herhangi bir saldırıya karşı korunması içindir" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:25

İLGİLİ HABERLER