Dünya
  • 8.9.2021 13:07

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev Kuzey Kutbu Tatbikatında Öldü

Bakanlık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in Kuzey Kutbu'ndaki stratejik askeri tatbikatlar sırasında 55 yaşında öldüğünü söyledi.

Bakanlık , haber ajansları tarafından taşınan bir mesajda, "Zinichev'in, Kuzey Kutbu bölgesini Norilsk'teki acil durumlardan korumak için bölümler arası tatbikatlar sırasında birinin hayatını kurtaran resmi görevleri yerine getirirken trajik bir şekilde öldüğünü size bildirmekten üzüntü duyuyoruz" dedi .

Devlet destekli RT haberin baş editörü Margarita Simonyan, Zinichev'in kayarak suya düşen bir kameramanı kurtarırken öldüğünü söyledi .

Simonyan, kameramanın RT çalışanı olup olmadığını belirtmeden tweet atarak, "Çok sayıda tanık vardı, ancak Zinichev düşen adamın ardından suya atlayıp çıkıntılı bir taşın üzerine düştüğünde kimsenin ne olduğunu anlamaya vakti bile olmadı" dedi.

İsmi açıklanmayan bir kaynağa atıfta bulunan RBC haber sitesi  , Zinichev'in Acil Durumlar Bakanlığı eğitim videosunun çekimi sırasında öldüğünü bildirdi . kameramanın da olayda öldüğünü ekleyerek, "Uçurumdan kayan bir film ekibi üyesini tutmaya çalıştı" dedi.

Zinichev, Başkan Vladimir Putin'in yeniden seçilmesinin ardından 2018'den bu yana Acil Durumlar Bakanlığı'na başkanlık ediyordu.

Kariyerine 1980'lerin sonlarında KGB subayı olarak başladı ve Sovyet sonrası dönemde Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) hizmet vermeye devam etti.

 

Güncellenme Tarihi : 8.9.2021 13:13

İLGİLİ HABERLER