Ekonomi
  • 31.8.2008 11:18

RUSYA'DAN İHRACATA YENİ ZORLUK:AVRUPA'DAN GELEN MALLARA DA ENGEL

PEKİN -      Tüzmen, Pekin'de Çin Ticaret Bakanı Chen Deming ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Rusya'nın sadece Türkiye'den gönderilen ürünlere değil, Avrupa'nın lojistik merkezlerinden gelen kargoların içindeki Türk ürünlerine de zorluk çıkardığına işaret eden Tüzmen, "Avrupa'dan gelen bu ürünler ayrıntılı denetime tabi tutuluyor, ikinci kez kontrol ediliyor. Bu ürünlerin Rusya pazarına girişi geciktiriliyor. Türkiye?de dünya markaları için üretilen ürünlerin ihracatında da sıkıntı yaşanıyor. Bu uygulamadan hem Türk ihracatçısı hem söz konusu marka hem de Rus ithalatçısı zarar görüyor" dedi.
     Bu sorunların çözülmesi için girişimleri sürdürdüklerini belirten Tüzmen, mütekabiliyet esasına dayalı olarak önlemlere hemen başlayacaklarını söyledi.
     Rusya?nın Türkiye?nin dış ticaretinde ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Tüzmen, sorunların bir an önce çözülmesini istediklerini, bu yıl 38 milyar dolar seviyesine ulaşmasını bekledikleri dış ticaret hacmini daha da artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:40

İLGİLİ HABERLER