Gündem
  • 24.3.2024 11:58

Rusya'nın intikam saldırısı.. 350 Ukrayna askeri öldü

Savaş Grubu Sözcüsü Alexander Savchuk, TASS'a verdiği demeçte, Savaş Grubu Merkezi askerlerinin ağır alev silah sistemleriyle Ukrayna ordusunun dört kalesine saldırdığını söyledi.

Savçuk, "Taktik havacılık ve topçu tarafından desteklenen Battlegroup Center birimleri, belirlenen Ukrayna ordusu hedeflerine ateş hasarı verdi: kaleler, saha topçu mevzileri ve insan gücü ve ateş gücünün yoğunlaşma alanları. Berdychi ve Semyonovka bölgesindeki dört kaleye etkili olmak üzere ağır alev silahı sistemleri ateşlendi."  dedi.

Düşman 350 kadar askerini kaybetti. Yetkili, iki zırhlı savaş aracının ve beş otomobilin de imha edildiğini kaydetti.

Rusya'dan flaş bir hamle geldi. Ukrayna'ya 'intikam' saldırıları düzenleyen Moskova'nın bu hamlesi sonrası NATO üyesi Polonya, savaş uçaklarını hazır duruma getirdiğini ilan etti. Rusya'daki saldırının sorumluluğu üstlenen terör örgütü DEAŞ ise yeni görüntüler yayınladı.

Rusya'dan Ukrayna'ya 'intikam' saldırısı

Rusyadan Ukraynaya intikam saldırısı

Rusya, Kiev ve Lviv bölgesine saldırı düzenledi. Rusya'nın ülkenin altyapısına yönelik insansız hava aracı ve füze saldırılarının ardından Ukrayna şehri karanlığa gömüldü.

NBC NEWS: İNTİKAM SALDIRISI

ABD merkezli NBC News bunu 'intikam saldırısı' olarak nitelendirdi. Söz konusu haberde 'Rusya, son cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki Ukrayna saldırılarının intikamı olarak Moskova tarafından gösterilen saldırılarla günlerdir Ukrayna'yı dövüyor' yorumuna yer verildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, X'te yayınlanan video konuşmasında, 'Rus terörü artık yeterli modern hava savunma sistemimiz olmadığı için mümkün; dürüst olmak gerekirse, bunları sağlamak için yeterli siyasi iradeye ihtiyaç var' dedi.

Varşova: Rus füzesi Polonya hava sahasını ihlal etti

Ülkenin ordusuna göre, Rusya'nın Ukrayna'ya gece boyunca düzenlediği saldırıda fırlattığı seyir füzelerinden biri, Polonya'nın hava sahasını kısa süreliğine ihlal etti.

Polonya Savunma Bakanlığı'na göre füze yerel saatle 4:23'te (Moskova saatiyle 6:23) Ukrayna sınırı yakınındaki Ocerdów kenti yakınlarında uçtu.
Silahlı kuvvetler sosyal medya platformu X'te "Nesne Oserdow kasabası yakınlarındaki Polonya uzayına girdi ve 39 saniye boyunca orada kaldı. Tüm uçuş boyunca askeri radar sistemleri tarafından gözlemlendi' dedi.

Polonya, Batı Ukrayna'ya düzenlenen saldırıların ardından askeri uçakları aktive etti

Rusya, son birkaç saat içinde Ukrayna'nın batı bölgesi Lviv'e hava saldırıları düzenledi.


Batı Ukrayna'ya düzenlenen ve füzelerin Polonya'ya yakın uçtuğu saldırı, Polonya silahlı kuvvetlerinin sınırına yakın hava sahasının güvenliğini sağlamak için savaş uçaklarını 'aktive' etmesine yol açtı.

Polonya silahlı kuvvetleri X'te yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;


'Silahlı kuvvetlerin Operasyon Komutanlığı, bu gece Rusya Federasyonu'nun Ukrayna topraklarında bulunan hedeflere yönelik hava ve füze saldırılarıyla ilgili yoğun uzun menzilli havacılık faaliyetlerini gözlemliyor. Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için gerekli tüm prosedürler başlatıldı ve DO RSZ durumu sürekli olarak izliyor. Polonya ve müttefik uçaklarının etkinleştirildiği ve bunun özellikle ülkenin güneydoğu kesiminde gürültü seviyelerinin artmasına neden olabileceği konusunda uyarıyoruz.'


Ukrayna'dan açıklama geldi: 18 Rus füzesi ve 25 İHA'yı imha ettik

Yetkililer, Rusya'nın Pazar günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ve batıdaki Lviv şehrine 57 füze ve insansız hava aracıyla saldırdığını söyledi.


Pazar günü erken saatlerde Kiev'de çok sayıda patlama duyuldu. Ukrayna hava kuvvetleri Telegram'da yaptığı açıklamada, Ukrayna savunmasının Rusya tarafından fırlatılan 29 füzeden 18'ini ve 28 saldırı uçağından 25'ini imha ettiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2024 12:07

İLGİLİ HABERLER