Ekonomi
  • 4.2.2005 00:01

S & P:''TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİ''

NEW YORK/ANKARA - Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard and Poor's (S and P), gerçekleştirilen reform ve iyileşmeler sonucunda, Türk bankacılık sektörünün toparlanma sürecine girdiğini bildirdi.
     S and P'nin Türk bankacılık sektörüne ilişkin raporunda, sektördeki risk profiline rağmen, olumlu trendin sürdürülmesi halinde, bankacılık sektörünün borç ödeyebilme kabiliyetinin gelişmeye devam edeceği kaydedildi.
     Raporda, Türkiye'deki yabancı bankaların varlığının artmasıyla, bankacılık sektöründeki rekabetin güçleneceği de vurgulandı.
     Faiz oranlarının düşmesi, bankaların döviz pozisyonlarındaki iyileşme ve kamu bankalarının sübvansiyon kredilerindeki gerileme nedeniyle risklerin azaldığı da bildirildi.
     Türk bankacılık sistemindeki sermaye yeterliliği ve varlık kalitesinin daha güçlenmesinin gerektiği belirtilen raporda, AB'den müzakere tarihinin alınması ve IMF ile anlaşılmasının, sektörü olumlu etkileyecek gelişmeler olduğu kaydedildi.
     Raporda, makro ekonomik çevredeki gelişmenin bankacılık sektörünü de güçlendireceği belirtildi. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:01

İLGİLİ HABERLER