Dünya
  • 18.5.2010 00:15

SAAKASHVİLİ: ERDOĞAN DÜNYANIN ALKIŞINI HAK ETTİ

BATUM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'ın başkentinde, Sheraton Batum Oteli'nin açılış törenine katıldı.
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakashvili ve eşi Sandra Saakashvili, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve milletvekilleriyle birlikte kurdele keserek otelin açılışını yaptı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, ''İran ve Azerbaycan'dan buraya ancak gelebildik'' diyerek Gürcistan programına geç katıldığı için özrünün kabul edilmesini istedi.
Batum'un, Karadeniz'in en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, Sheraton Batum Oteli'nin Batum'un parlayan beyaz yıldızı olduğunu ifade etti. Böylesine güzel bir eseri kazandırdığı için Nurol Holding ve Nurettin Çarmıklı'ya teşekkür eden Erdoğan, otelin mimari projesinin çok önemli bir proje olduğunu söyledi.
Türkiye ve Gürcistan'ın, Batum Havaalanı ile bir farklılığı ortaya koyduğunu anlatan Erdoğan, iki farklı ülkenin bu havaalanını birlikte kullandığını ve bunun dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Bu adımın ''özgüven'' meselesi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bu özgüvenli adımı Cumhurbaşkanı Saakashvili ile birlikte attıklarını ifade etti.
Mikhail Saakashvili konuşmasında, bugün Batum'da büyük ve önemli bir günün yaşandığını belirterek Başbakan Erdoğan'a ''evinize hoş geldiniz'' diye seslendi.
Batum'un eski yıllardaki zarafetine yeniden kavuştuğunu kaydeden Gürcistan Cumhurbaşkanı, bugün çok önemli bir eserin Batum'a kazandırıldığını söyledi.
Yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saakashvili, Erdoğan'ın bugüne kadar verdiği bütün sözleri tuttuğunu belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan ile birlikte attıkları adımlarla Batum Havaalanı'nın iki ülke tarafından ortaklaşa kullanıldığını ve vizesiz seyahatin başladığını hatırlatan Saakashvili, Türkiye ve Gürcistan arasında çok güzel ilişkilerin yaşandığını ifade ederek, ''Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişki eşi ve benzeri olmayan bir ilişki'' diye konuştu.

-ERDOĞAN'A GÜRCİSTAN DEVLET NİŞANI-

Türk iş adamlarının Gürcistan'a gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Saakashvili, Türk iş adamlarının yatırımlarının artmasını istediklerini söyledi.
Saakashvili, Gürcistan'da yatırımlar yapan iş adamı Nurettin Çarmıklı'nın isminin Batum'da bir caddeye verildiğini de bildirdi.
İran, Türkiye ve Brezilya arasındaki uranyum takası konusunda atılan adımın çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Saakashvili, ''Türkiye ve Brezilya, müzakereleri başarıyla sonuçlandırdı. Bize çok umut verdi. Başbakan Erdoğan bugün İran'da yaptıkları ile tüm dünyanın alkışlamasını hak etti'' dedi.
Saakashvili, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a Gürcistan Devlet Nişanı verdi. Başbakan Erdoğan, ''bu nişanı milletim adına almaktan gurur duyuyorum' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:41

İLGİLİ HABERLER