Dünya
  • 26.10.2005 19:44

SADDAM'IN AVUKATLARI MAHKEMEYLE İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALDI

AMMAN - Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in avukatları, mahkemeyle olan tüm ilişkilerini hayati tehlike korkusu nedeniyle askıya aldıklarını bildirdi.
     Saddam Hüseyin'in savunma heyetinin başı olan avukat Halil El Duleymi tarafından yapılan yazılı açıklamada, savunma ekibini oluşturan 2 binden fazla Iraklı avukatın mahkemeyle ilişkilerini tamamen durdurma kararı aldığı belirtildi.
     Açıklamada, güvenliğin kötüleştiği, bunun da Iraklı avukatların çalışmalarına yansıdığı, Saddam Hüseyin ve birlikte yargılandığı yandaşlarının savunma heyetinden olan avukat Sadun Cenabi'nin öldürülmesinin, avukatlara ve ailelerine yönelik tehditlerin devam ettiğini gösterdiği kaydedildi.
     Saddam Hüseyin ile birlikte yargılanan eski yargıç Avad El Bandar'ın avukatı olan Cenabi, 19 Ekim'deki mahkemeden birkaç gün sonra başkent Bağdat'ta kaçırılmasının ardından ölü bulunmuştu.
     Avukatlar, Saddam Hüseyin'le yargılanan eski Iraklı yetkililerin temel hakları açık biçimde ihlal edildiği sürece, saydam ve adil bir yargılama yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Açıklamada, savunma heyetinin, Cenabi'nin ölümüyle ilgili soruşturma dahil, isteklerinin karşılanması durumunda mahkemeyle ilişkilerin yeniden başlatılacağı bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER