Sağlık
  • 26.9.2018 15:53

Cilt Bakımında Altın Değerinde Tüyolar

Günümüz zamanında gerek stres gerek çevre koşulları gerekse sağlıksız beslenme gibi sebeplerden ötürü birçok insanda cilt problemleri ortaya çıkmıştır. Bu cilt problemlerine her zaman doğal yollardan çözüm bulmak en iyi ve en sağlıklı olanıdır. Güzellik uzmanı kişilerce önerilen cilt bakımı ile ilgili birçok yazı bulabilirsiniz. Ancak gördüğünüz her yöntemi uygulamamalı öncelikle cildinizi iyi tanımalısınız.

Cilt Tipleri

Her insanın kendine özgü bir cildi vardır. Ve bakımın en sağlıklı olanı kendi cildinizi tanıyarak yapılanıdır. Bu sebeple öncelikle cildinizi tanımalısınız. Cilt tipleri genel olarak; yağlı, kuru ve karma olarak üçe ayrılır. Yağlı ciltler daha çok temizlik ve daha az neme ihtiyaç duyarlar. Kuru ciltlerde ise bol nemlendirici kullanımı önemlidir. Karma ciltlerde ise cildin belli bölgeleri yağlı belli bölgeleri ise kurudur. Bu cilt tiplerinde ise cildin farklı bölgeleri farklı şekilde muamele görmelidir. Bunun yanında ekstra olarak hassas bir cildiniz olabilir o yüzden bir bakım kürünü uygularken öncelikle çok az bir kısmını cildinizin küçük bir kısmına uygulamalı ve daha sonra herhangi bir alerjik reaksiyon gözlemlemezseniz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Doğal Cilt Bakımı

Doğa her nasıl bizim yiyecek ihtiyacımızı karşılıyor ise; bizler doğadan olabildiğince az bozulmuş şekilde, daha az işlenmiş şekilde yiyecek seçimi yaptığımızda bedenimiz sağlıklı oluyorsa, bu cildimiz için de geçerlidir. Doğanın nimetlerini sadece beslenmek için değil cildimizin sağlığını korumak için de kullanabiliriz. Burada önemli olan doğru bir karışım yapmak ve hangi karışımın cildimize iyi geleceğini deneyerek görmektir. Doğal güzellik sırları aslında sadece cilt bakımından da geçmiyor düzgün beslenme cilt için en önemli şeylerden biri.

Cilt Bakımının Püf Noktaları

Her şeyin olduğu gibi cilt bakımının da belli bir zamanı vardır. Cildinizin durumunu o anki çevre şartlarını değerlendirerek bu bakımı uygulamalısınız. Cildinize göre bir rutin belirlemelisiniz. Bu rutin her gün güzel bir temizlik, iyi bir nemlendirme içermeli. Ve gerektiği zamanlarda (örneğin kış mevsimi geldi ve cildiniz çok kurudu veya stresli düzgün beslenmediğiniz bir dönemde akne problemi arttı) ekstra bakımlar uygulamalısınız. Biraz sabır ile her türlü cilt için bu sitede uygun bakım yöntemini bulabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2018 15:55

İLGİLİ HABERLER