Sağlık
  • 18.7.2017 00:38

Fibromiyalji hayatınızı esir almasın

Modern yaşam içinde kadının yüklendiği, eş, anne, evlat ve çalışan olmak gibi birçok sıfat sorumluluklarıyla birlikte bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de, kas ağrıları, uyku bozukluğu ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren fibromiyalji.

Önlem alınmadığı taktirde sıkıntıların ömür boyu devam edebileceğini söyleyen Acıbadem Ankara Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nural Aydın, hastalığı kontrol etmeye yardımcı olacak önerileri anlattı.

Uzm. Dr. Aydın, yaygın kas iskelet sistemi ağrısı, uyku bozukluğu ve yorgunluğun çoğu kez birlikte bulunduğu kronik bir ağrı sendromu olarak bilinen fibromiyaljinin oldukça sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek, “Kadınlarda erkeklere oranla 7 kat daha fazla görüldüğü için daha çok kadınların hastalığı olarak bilinse de erkeklerde de ortaya çıkabiliyor. Ancak, belirtilerin birçok hastalığa işaret etmesi ve sorunu doğrulayabilecek tanı testlerinin bulunmaması tanıda zaman kaybedilmesine neden oluyor. Bu nedenle fibromiyalji hastaları halsizlik, yorgunluk ve mutsuzluk şikayetlerinin psikolojik olabileceği düşüncesiyle önce psikiyatri kliniklerine başvuruyorlar” şeklinde konuştu.

“Yaygın ağrılarla kendini gösteriyor”

Güncellenme Tarihi : 18.7.2017 01:39

İLGİLİ HABERLER