Sağlık
  • 23.10.2016 01:30

Öyle hastalığı var ki yemeden duramıyor

5 yaşındaki Molly, nadir görülen bir hastalıktan dolayı doymak nedir bilmiyor. Yemek yemekten ölmesinden korkan annesi mutfak kapısını ve dolaplarını kilitliyor.

Jo isimli anne, mutfağın kapısını sürekli kilitli tutuyor çünkü 5 yaşındaki kızı doymak nedir bilmiyor. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Molly isimli küçük kızda nadir görülen genetik bir hastalık olan Prader-Willi sendromu var. Hastalık, yeme saplantısı, öğrenme güçlüğü ve gelişim anormallikleriyle kendini gösteriyor.

Molly her seferinde mutfağa girmenin yolunu bulduğu için 29 yaşındaki anne, sadece mutfağa ağır bahçe kapısı taktırmakla kalmamış, mutfaktaki bütün dolapları plastik kilitlerle kilitleyip yiyecekleri Molly'in ulaşamayacağı yerlere koymuş.

Jo, kızının hastalığını şu sözlerle anlattı:

 "Sürekli açlıktan ölüyormuş gibi davranıyor. Fırsat versek midesi parçalanana kadar yiyebilir. Ne bulursa yiyor, özellikle sevdiği birşeyler yok, yemek seçmiyor. Yeni yemiş bile olsa yemek saatini sorup duruyor. Şimdilik kilitlerle kontrol altında tutmaya çalışıyoruz ancak büyüdükçe mutfağa alarmlar taktırmamız gerekebilir."


Aile, evdeyken kontrol altında tutuyor ancak okuldayken de birinin gözetimi altında olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde ceketini almak için izin isteyen küçük kız, gıda teknolojisi sınıfına gizlice girdikten sonra ekmek yerken yakalanmış. Ailenin iddiasına göre, Molly çöpten çıkardığı küflü yiyecekleri de yiyormuş.

Nadir görülen genetik bir hastalık olan Prader-Willi sendromu, sürekli yemek yeme isteği, gelişim geriliği, kas elastikiyeti problemleri, öğrenme güçlüğü, cinsel gelişim eksikliği, öfke nöbetleri ve inatçılık gibi davranış problemlerine neden olabilir.

Bu hastalığa sahip çocuklar yaşıtlarının 6 katı kadar yiyip hala aç hissedebilir.

Herhangi bir tedavisi olmayan hastalığın semptomlarını kontrol etme konusunda aile bireylerine büyük iş düşüyor.

 

 

Duygu Bay / PembeNar

Güncellenme Tarihi : 23.10.2016 01:20

İLGİLİ HABERLER