Sağlık
  • 3.10.2017 00:02

Şişkinliği önlemenin doğal yolları

Avustralyalı doğal beslenme uzmanı Amie Skilton şişkinliği önleyen doğal yöntemleri anlattı. İşte bu yöntemlerden bazıları...

Bazıları yemekten sonra şişkinlik yaşarken bazıları için bu sürekli nükseden bir durumdur. Şişkinliğin pek çok sebebi olabileceği gibi bu sebeplerin başlıcaları karbonhidrat ağırlıklı beslenme ve strestir. Peki doğal yöntemlerle şişkinlik nasıl önlenir?

Şişkinliği önlemenin doğal yolları

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Bolca yeşillik tüketmek sadece genel sağlığınız için değil aynı zamanda mideniz için de faydalı. Uzmanlara göre yemeğe doğal zeytinyağı ve limonla lezzetlendirdiğiniz bir avuç roka, hindiba veya kırmızı hindiba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor. 

Lahana, ıspanak, tere, brokoli, roka, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler sindirim yollarındaki şişkinliği, gazı ve kabızlığı önlüyor.

Şişkinliği önlemenin doğal yolları

Kereviz

Kerevizin saymakla bitmeyen faydalarından bir tanesi de şişkinliği önlemesi. Doğal olarak suyla dolu olan bu süper yiyecek metabolizmanızı hızlandırarak fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Sağlıklı beslenme uzmanı Linda Booth, adet dönemi öncesinde yaşanan şişkinliğin çaresinin de kereviz olduğunu söylüyor.

Şişkinliği önlemenin doğal yolları

Aktif kömür

Kulağa oldukça şaşırtıcı gelse de kömür gaza bağlı ağrıyı yatıştırmaya yardımcı oluyor. Kömür midede depolanan çok zararlı olmayan ancak rahatsızlık veren asit ve gazları emiyor. Skilton, şişkinlik sorunu yaşayanlara kömür tabletlerini öneriyor.


PembeNar
 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2017 23:16

İLGİLİ HABERLER