Sağlık
  • 25.7.2016 01:41

İşte alkolün neden olduğu kanser türleri

Alkol doğrudan kanser sebebi

Alkol tüketimi 7 tür kanserin doğrudan sebebi

Dünya çapında yapılan araştırmalar alkol tüketiminin sağlığa olan etkilerini gözler önüne serdi. Uzun yıllar yapılan araştırmalar alkolün, 7 kanser türüne doğrudan sebep olduğunu gösterdi.

Alkol kullanımı, ağız, gırtlak, göğüs, kolon, karaciğer, yemek borusu ve bağırsak kanserlerine neden oluyor. Yeni Zelanda’da Otago Üniversitesi’nden Dr. Jennie Connor ve ekibi, bu sonuca son 10 yılda Dünya Kanser Araştırma Fonu, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalardan yola çıkarak ulaştı.

 Connor, sadece 2012 yılında alkol kullanımının neden olduğu kanser türlerinden hayatını kaybedenlerin sayısının yaklaşık 500 bin olduğunu kaydetti. Connor ayrıca Addiction adlı dergide yayımlanan makalede, az alkol tüketiminin bile kansere neden olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Dünya Kanser Araştırma Fonundan Susannah Brown, “Yürütülen araştırmaların sonuçlarına göre, alkol tüketimi arttıkça, kansere yakalanma riskinin de arttığını görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Alkolle kanser arasındaki bağlantı tam olarak açıklanamasa da alkolün DNA’ya zarar verdiği, hücrelerde mutasyona neden olduğu belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.7.2016 01:48

İLGİLİ HABERLER