Ekonomi
  • 13.10.2008 00:08

ŞAHİN: "BU KRİZDEN ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!.."

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, küresel mali krizle ilgili olarak, "Bu krizden etkilenmemek mümkün değil. Ama biraz da etkilensek bile Türkiye yoluna devam edecektir" dedi.
Bakan Şahin, dünyada yaşanan krizden mutlaka herkesin etkileneceğini ifade ederek, "Ama Türk ekonomisi, özellikle bankacılık sektörü geçmişten de aldığı bir takım derslerle şu an oldukça sağlam durumdadır. Yinede bu krizden etkilenmemek mümkün değil. Ben, dünyanın bu krizi yakın bir zamanda atlatabileceğini düşünüyorum. Türkiye'ye dünya ortalaması kadar olumsuz etki yapmayacağını düşünüyorum. Ama biraz da etkilensek bile Türkiye yoluna devam edecektir" diye konuştu.
Türkiye'de yeni adliye sarayların ve cezaevlerinin temellerini atamaya başlayacaklarını, biten adliye saraylarının da bu yıl sonundan itibaren açılacağını ifade eden Bakan Şahin, şunları söyledi:
"Biz gerçekten birer prestij kurumu olarak görüyoruz adliyeleri. Çünkü diğer ülkelerde özellikle Avrupa ülkelerinde adliyeler saray tabir edilir. Bunun özel bir anlamı vardır, çünkü 'Adalet mülkün temelidir'. En görkemli binalar ve en ihtişamlı binalar adliye binaları olmalıdır anlayışıyla inşa ediyoruz. Gerek adliyede yardımcı personel olan, zabıt, yazı işleri, mübaşir ve gerekse ceza infaz memuru alımını bütçe kanununda öngören açıktan atama izniyle alabiliyoruz. 2008 yılı içersinde 3 bin tane yeni
personel alımı yapabildik. Bunları Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan adliyelere atamalarını yapıyoruz. Bu atamalarda yetersiz kalan adliye ve ceza infaz memurlarında açıkta kalan illere bu sene yedeklerden personel alma imkanı yok, ancak 2009 yılında bu açıkları tamamen kapatacağız."
3 gündür memleketi Ovacık'ta bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bugün Ankara'ya döndü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER