Yaşam
  • 23.8.2009 13:41

SAHURA KADAR ALKOLSÜZ EĞLENCE

İstanbul’un ünlü eğlence mekânları ramazan boyunca açık kalacak. “Eğlenmek için içki içmek gerekmez” diyen işletmeciler yine de işlerinin yarı yarıya düşeceğini öngörüyor

Sezon boyunca gürültü kirliliği ve sigara yasağı sorunlarıyla uğraşan ünlü gece kulüpleri ramazan ayı boyunca açık kalacak. Reina, Sortie, Anjelique, Lucca, Joke Perestroyka gibi birçok mekân sahura kadar hizmet verecek. Ancak mekân sahipleri işlerinin yarı yarıya düşeceğini tahmin ediyor.
Ramazanın ilk gecesinde, cuma geceleri trafiğin saatlerce felç olduğu Kuruçeşme’de sahil trafiğinden eser bile yoktu. Yollar bomboştu, gece kulüpleri de çok az müşteri ağırladı.
Boğaz’ın ünlü mekânlarının sahipleri ve işletmecileri ramazan ayıyla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı.



Eğlenenlerin çoğu yabancı müşteriler
Ali Ünal (Reina ve Suada’nın ortağı):
Ramazanla birlikte işlerimiz düştü. Ancak yemek müşterimiz devam ediyor. Reina müşterisinin zaten yüzde 30’unu yabancılar oluşturuyor. Bu gece olduğu gibi eğlenenlerin birçoğu yabancı müşterilerimiz. Eğlenmek demek içki içmek değildir. Kola ya da bir meyve suyuyla da insanlar eğlenebilir. Reina ve Suada dünya markası olmuş işletmeler, bunları kapatmak demek turizme haksızlık yapmak demektir.



Eğlence, içki içmek demek değildir
Şevket Özkaya (Sapphire’in sahibi):
Burası laik ve müslüman bir ülke. Oruç tutanı, oruç tutmayanı ile herkes sosyal yaşamını sürdürüyor. O hizmet doğrultusunda dükkânımız ramazan ayı boyunca açık olacak. Biz iftar yemeği de veriyoruz. Eğlenmek için içki içmeye gerek yok. Su ya da meyve suyu içip sahur vaktine kadar dostalarınızla sohbet edebilirsiniz. İşlerimizde yüzde 40 düşme olacağını tahmin ediyorum.



Sezon bitene kadar hizmete devam
Sabi Totah (Sortie’nin ortağı):
Ramazan boyunca açığız ve özel bir önlem almadık. İşlerimizin çok düşüceğine inanıyorum. Ağustos ortasındayız ve sezon henüz bitmedi. Hava şartları iyi olana kadar açık olacağız. Bence içki içmeden de eğlenebilir ama birçok kişi böyle yerlerde görünmek istemez. Zaten görünenler de içki içiyor.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER