Asayiş
  • 24.5.2013 16:38

"Sana para vereyim, bir kere öpeyim"

ZONGULDAK'ta 14 yaşındaki M.C.A. adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 70 yaşındaki E.B., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 13 Mayıs 2012'te Devrek İlçesi'ne bağlı Yazıcıoğlu Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre E.B., Devrek'teki okuluna gitmek için minibüse binip oturduğu koltuğun yanında ayakta duran M.C.A.'nın bacaklarına ayaklarını sürttü. E.B., bir gün sonra da köyde evinin yakınında yanına çağırdığı M.C.A.'nın göğüs ve bacaklarına dokunup, "Sana para vereyip bir kere öpeyim" dedi.

Çocuğun olayı babasına anlatmasının ardından aile şikayette bulundu. Gözaltına alınan E.B., Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde, minibüsün kalabalık olması nedeniyle M.C.A. ile ayaklarının birbirine sürtünmüş olabileceğini, cinsel amaçla dokunmadığını ileri sürdü. E.B., köydeki olayla ilgili ise "Köydeki harman yerinde karşılaştık. Benden 2 lira istemesi üzerine verdim. Bacaklarına ve göğüslerine dokunmadım. Kendisini torunum gibi gördüğüm için elimi omzuna attım" dedi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan E.B. hakkında, 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan E.B, bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık E.B., "Çocuğun ailesi ile çok önceleri aramızda husumet vardı. Ben unutmuştum, onlar unutmamış. Bana iftira attılar" dedi. Mahkeme, suçu işlediği kanaatine vardığı sanık E.B.'ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Yargıtay'ın kararı onaması halinde sanık tutuklanacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER