Asayiş
  • 24.5.2013 14:57

Okul müdürü sıraları hurdacıya sattı

 Piyasa değeri 20 bin lira olan malzemeleri 900 liraya sattığı ileri sürülen okul müdürü A.Ö. ile malzemeleri satın alan hurdacılar S.Ö. ve S.Y., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdürü A.Ö. (43), Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yarı açık cezaevindeki atölyelerde okul için yapılan sıra, sandalye ve yazı tahtalarını dün teslim aldı. İddiaya göre malzemeleri okula götürmesi gereken A.Ö., Meram Sanayi Sitesi'nde bulunan hurdacı S.Ö. ve S.Y.'ye götürerek, 900 lira karşılığı sattı. Yapılan ihbar üzerine harakete geçen polis, A.Ö. ve hurdacılar S.Ö. ile S.Y.'yi gözaltına aldı. Piyasa değeri 20 bin lira olduğu öğrenilen malzemelere de el koydu.

Müdür A. Ö. suçlamaları kabul etmezken, malzemelerin vidalarını sıkıştırmak için hurdacıya götürdüğünü iddia etti. Hurdacıların ise 900 lira karşılığı okulun malzemeleri aldıkları öne sürüldü.

Poliste sorgusu tamamlanan 3 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi. Polis tarafından el konulan malzemeler ise daha sonra İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu'na teslim edildi.

OKUL MÜDÜRÜ VE HURDACILAR, TUTUKLANDI

Konya'da Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, yarı açık cezaevinde yaptırılan sıra, sandalye ve yazı tahtalarını, teslim adlıktan sonra hurdacıya sattığı iddiasıyla gözaltına alınan İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Müdürü A.Ö. ile hurdacılar S.Ö. ve S.Y., yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesi alınan A.Ö. ve hurdacılar adli kontrol kararıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak 3 şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER