Yaşam
  • 19.6.2005 00:00

ŞANLIURFA'DA CİNSEL TACİZ DAVASI...

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, geçen ay bir genç kızı kaçırarak alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 18 yıl ağır hapis cezası istenen şahsın yargılanmasına başlandı.


Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan duruşmaya tutuklu A.Z, tutuksuz sanık M.A. ve mağdure S.D. (24) katıldı. Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından söz alan A.Z.'ye söz verdi. A.Z, S.D.'yi zorla kaçırmadığını belirterek, beratını istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Duruşma sonrası MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi ve Şanlıurfa Kadın Yaşamevi Yetkilileri, S.D.'ye destek vermek için adliye binasında basın açıklaması yaptı. MAZLUMDER Şanlıurfa Şube Başkanı Veziha Buluş, haksızlığa ve kötü muameleye maruz kalan S.D.'ye destek vermek için duruşmaya katıldıklarını söyledi.


Korucu olan A.Z.'nin, devletin gücünü arkasına alarak S.D.'yi evinin önünden kaçırdığını ve bir köyde uzun süre alıkoyduğunu ileri süren Buluş, ''Bugün burada yargılanması gerekenler, asıl suçu işleyenlerle beraber olanları bu suça iten etkenlerdir. Biz sivil toplum kuruluşları olarak koruyuculuk sisteminin bir an önce kaldırılmasını ve bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER