Dünya
  • 21.10.2014 16:19

Sarhoş Rus ünlü CEO'yu havaya uçurdu

Total petrol şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Christophe de Margerie, Moskova havaalanındaki uçak kazasında hayatını kaybetti.
Dünyayı şoka sokan kazanın oluş şekli ise dehşete düşürecek türdendi..
Petrol anlaşmaları için Rusya'da bulunan Christophe de Margerie, işlerini tamamladıktan sonra Falcon tipi süper jetiyle Vnukovo Havaalanı'ndan hareket etti. Pistin ortasında havalanmak üzere olan jetin önüne bir kar kürüme aracı çıktı. Büyük bir hızla bu araca çarpan uçak taklalar attıktan sonra yanmaya başladı..
Uçaktaki 2 pilot, 2 hostes ve Total'in CEO'su Christophe de Margerie hayatını kaybetti. Jetin çarptığı kar kürüme kamyonunun sürücü ise kazayı sıyrıklarla atlattı.
Kazanın oluş şekli şüpheye neden olurken, kamyonun sürcüsü gözaltına alındı.Sarhoş olduğu öne sürülen 63 yaşındaki Vladimir Martynenkov tutuklanırken, avukatı sarhoş olduğu iddiasını kabul etmedi.
Rus polisi hem tutuklanan adam hem de hava kontrolörleri hakkında soruşturma başlattı.

Havaalanı sözcüsü Elena Krylova, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bu akşam havaalanında bir uçak, kar temizleme aracına çarparak düştü. Kazada üç mürettebat görevlisi ve bir yolcu hayatını kaybetti."

"Ölen yolcunun Total petrol şirketinin sahibi Christophe de Margerie olduğu teyit edildi."

De Margerie, 2007 yılından bu yana Avrupa'nın üçüncü en büyük petrol şirketi Total'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Şirket de ölüm haberini teyit etti.

Uçak, Moskova'dan Paris'e gitmek üzere yola çıkmıştı.

'Koca Bıyık'

Christophe de Margerie, mezun olduğu 1974'ten bu yana Total şirketleri grubunda çalışıyordu.

63 yaşındaki yöneticinin işyerindeki lakabı "Koca Bıyık" idi.

Shell petrol şirketinin eski yöneticisi John Hofmeister, de Mergerie'nin ölümüyle ilgili BBC'ye "Hem bu endüstri için, hem de bu endüstrinin geleceği için çok büyük bir kayıp" yorumunda bulundu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:54

İLGİLİ HABERLER