Gündem
  • 5.10.2008 20:39

ŞEHİT ÖNAL'IN CENAZESİ ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

ESKİŞEHİR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.
Cenaze törenine, şehit Önal'ın ailesi, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, bazı milletvekilleri, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker ile yerel yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Önal'ın cenazesi, Reşadiye Camisi'ne gelişinde alkışlarla karşılandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz Hasan'ız, PKK'yı yeneriz'', ''Şehidim, hakkını helal et bize'' sloganları attılar.
Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehir'de ilk olarak Valilik binasına gelerek, burada yetkililerden kısa süre bilgi aldı.
Daha sonra Gül ve beraberindekiler cenaze namazının kılınacağı Reşadiye Camisi'ne geçerek, şehit Astsubay Çavuş Önal'ın yakınlarına baş sağlığı dilediler.
Eskişehir Müftüsü Dr. Ahmet Akın, cenaze namazını kıldırmadan önce, Türk milletinin tarihte herkese insanlığı, medeniyeti, sevgiyi ve muhabbeti öğreten bir millet olduğunu belirterek, ''Ülkemizin kardeşliğini, birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Maliye Bakanı Unakıtan ve şehidin ailesi saf tutarak cenaze namazını kıldılar.
Namazın ardından şehidin cenazesi top arabasına konarak Müftülük Sokağı'nın başına kadar götürüldü. Bu sırada şehidin ailesi ve Cumhurbaşkanı Gül ile diğer yetkililer top arabasının ardından yürüdü. Şehidin cenazesi burada ambulansa alınarak, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne götürüldü.
Şehidin bazı yakınlarının askeri üniforma giydikleri, cenaze namazı için Reşadiye Camisi avlusunda toplanan bazı vatandaşların da ağladığı görüldü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER