Gündem
  • 5.10.2008 20:40

ÖZKÖK: SABIRSIZ OLMAMAK VE TAHRİKLERE KAPILMAMAK LAZIM

İZMİR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldız için İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'nde tören düzenlendi.
Törene, şehidin ailesi, İzmir Vali Vekili Sait Topoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Fuat Özkaynaklar, Ulaştırma Okulu Komutanı Tümgeneral İhsan Balaban, İstihkam Okul Komutanı Tümgeneral Ümit Dündar, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, CHP İzmir milletvekilleri Canan Arıtman ve Mehmet Ali Susam ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldız için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak'ın yanında saf tutarak katıldı.
Kılınan namazın ardından düzenlenen askeri törende, şehit uzman çavuşun ailesi yerini alırken, sakinleştirici ilaç verilen anne Fikriye Yıldız, sandalye şekline dönüştürülen sedyeyle taşındı.
Askerlerin omzunda taşınan şehidin cenazesi, daha sonra top arabasına alındı ve törene katılanlarca selamlandı.
Şehit Yıldız'ın cenazesi, cenaze arabasıyla getirildiği Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.
Cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.
Tören öncesi cami dışında yer alan bir grup vatandaş, terör örgütünü lanetleyerek, ''Mecliste PKK istemiyoruz'' şeklinde slogan attı.
Eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök, tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan üzüntünün çok büyük olduğunu ve bunu ifade etmekte zorlandığını söyledi.
Şehitlere rahmet, kederli ailelere ve Türk Milleti'ne baş sağlığı dilediğini belirten Özkök, şunları kaydetti:
''Bu olayların Türkiye'yi doğru yoldan ayırmayacağını özellikle belirtmek istiyorum. Bu tabiatı itibariyle uzun soluklu bir mücadele. Bunlara katlanmak zor ama bunlar hayatın bir parçası olmuştur. Umarım ki bundan sonra bu şekilde olaylar olmasın ve bu PKK belası sona ersin. Tabii yetkili mercilerimiz bu işin üzerine önemle gideceklerdir ve buna çare bulacaklardır. Sabırsız olmamak ve tahriklere kapılmamak lazım. Halkın birliğini ve beraberliğini zedeleyecek davranış biçimlerine girmemek lazım. Çünkü bu hareket (terör) bir toplumun ifadesi değildir. Sadece şımartılmış, dış kaynaklardan ve içerideki bazı katmanlar tarafından desteklenmiş bir hareketin ifadesidir. O bakımdan milli birlik ve bütünlüğümüzün bozulmamasını diliyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER