Gündem
  • 14.8.2009 00:00

'SEN KİM OLUYORSUN BAHÇELİ?..

Başbakan Erdoğan: "29 Mart teşekkürünü yaptık. Bu gençler Karadeniz gibi coşkun. Toplu açılışlar yaptık Hazar'da. Biz perakende açılışları sevmeyiz. Biz toplu açılışları severiz çünkü ancak yetişiyoruz. On yılların açığını kapatmaya ç alışıyoruz.

Sarp'tan çık yola Ankara ortalama hızınız 100 olsun 10 saatte ordasın bugüne geldik. Şuanda da Çayeli'de toplu açılışlar gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetleri sizlerle buluşturuyoruz. 252 Adet afet konutunu tamamladık. Bugün bu konutları hak sahiplerine resmen teslim ediyoruz. Çayelinde 16 derslikli yerel mimari ile yapılmış İshakoğlu Anadolu Lisesi'ni bu tören vesilesiyle hizmete açıyoruz. Bu değerli okulu yapan Faruk İhsan İshakoğlu ve ailelerine sizlerin huzurunda şahsım ve hükümetim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben doğrusu Ahmet Hamdi abiyi iyi tanırdım. Hakikaten dünya iyisi bir insandı onun o hali duruşu daha otururken uyandırdığı saygınlık farklıydı ve yaptırdığı bu eserlerle de baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş anlayışıyla verdiğin senindir vermediğin değil işte bunun adımını attı ve bu eserler yaşadığı sürece bütün hayırlar arkasından gidecek. Arkadan bırakılan hayırlı evlatlarda önemlidir. Hayırlı evlatlar hem babalarına hem kendilerine gelecek hazırlıyorlar.

BÖLGESEL AYRIMCILIK YAPMIYORUZ YAPAMAYIZ

Gündemimizde bir şey var şuanda demokratik açılım. Demokratik açılım nedir 71 milyonun birbirini sevmesidir. Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Batıya yüklen orayı yüksel doğuyu bırak yok öyle birşey. Onun için KÖYDES BELDES projelerini başlattık. Kentsel dönüşüm değişim projelerini onun için başlattık. İstedik ki insanımızın dünyaya bakışı değişsin özgüveni artsın. Sevgili gençler iktidarımızda bak bunları bilin ben sloganik bir gençlik olmaktan çok olayların derinliğine tefekkür eden bir gençlik olarak sizleri görüyorum ve bu noktada sizlere değer veriyorum.

Diyorum ki bakınız şurası çok önemli biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız derken sadece doğu anadolu ve güneydoğuya 13,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Biz Türküyle, kürdüyle, lazıyla çerkeziyle aklınıza ne gelirse ülkemizde ne varsa hepsini aynen Yunus'un diliyle yaradılanı severiz yaradandan ötürü seviyoruz ve kucaklıyoruz. Bizim değerlerimizde makam ve mevki için insan sevilmez, para pul için insan sevilmez, insan sadece Allah için sevilir. Biz bunun için seviyoruz. Siyap beyaz ayrımı yapmıyoruz yapamayız. Biz dinsel milliyetçilikte yapmayacağız. Ülkemizin büyük bir çoğunluğu müslüman biz demokratik sosyal bir hukuk devletiyiz. Laik devlet olmanın gereği olarak farklı dinlere de saygı göstermek zorundayız. Bugüne kadar yaşadılar kendi dinlerini bundan sonra da yaşayacaklar.

Türkiye'nin artık kaybedecek tek bir saniyesi bile yok. Artık analarımızın gözyaşı dinmelidir.

SEN KİM OLUYORSUN BAHÇELİ BİZİ TARİF EDİYORSUN

Bakın İçişleri Bakanım muhalefet partilerine randevu talep ediyor diyorlar ki ne görüşeceğiz hani uzlaşmacıydınız. Bahçeli kalkıp bizi ayrımcı bölücü olarak ayırıyor. Sayın Bahçeli senin AK Parti'yi ve bizi tarif edecek ne bir sıfatın ne bir kimliğin olamaz böyle bir hakkı da sana kimse ne verdi ne de veremez. Biz bu ülkede etnik milliyetçilik yapan bir parti olmadık. Olsaydık belli bölgenin partisi olurduk. Biz Türkiye'nin tamamında var olan bir partiyiz. CHP nerdesin MHP nerdesin belli. AK Parti iktidarı öyle bir çalışma ortaya koydu ki Partimiz 7 bölgenin tamamında da birinci parti. Güneydoğu'da da birinci parti Doğu Anadolu'da da birinci parti. Bizim fırkımız burada biz onlara güveniyor ve inanıyoruz. Sevenin eli boş kalmaz. Biz milletimize aşığız. Biz milletimizin dertlisiyiz. Dertli olmayanın bu millete hizmeti olmaz. Dertli olaccaksın dertli. Dertli olan dermanı olur dertli olmayanın dermanı da olmaz.

Şimdi İzmir İstanbul arası otoyol oda başlıyor. Artık Dilovası'ndan Kocaeli tarafına köprü yapılacak. Tüm bunlar bir aşkın her zaman söyledim ya ferhat olacaksın ki şirine kavuşabilesin. İşte şirin işte ferhat" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER