Asayiş
  • 1.8.2009 16:09

SEVGİLİLERİN KAFASINI KESEN CANİ CİNAYETİ GASP İÇİN YAPMIŞ

Sevgililerin öldürülmesiyle ilgili tutuklandı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki Tatarköy göleti yakınlarında 22 yaşındakı Ümit Öztürk ile sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık'ın öldürülmesi olayı ile ilgili Gaziantep'te yakalanan Serkan Durgut, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Tatarköy göleti yanındaki ormanlık alanda 10 Temmuz tarihinde boğazına av tüfeği ile ateş edildikten sonra öldürülen ve başı gövdesinden ayrılan Ümit Öztürk ile öldürüldükten sonra üzeri toprak ile kapatılan sevgilisi Özlem Işık'ın niçin öldürüldüğü ortaya çıktı. İddiaya göre, 1991 yılında işçi olarak çalıştığı Lüleburgaz Belediyesi'nden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle çıkartılan evli ve 2 çocuk babası Serkan Durgut, oturduğu Eskitaşlı Köyü'nde çobanlık yapmaya başladı. Durgut, gölet kenarına giderken sohbet eden iki sevgiliyi kısa süre izledi.

Daha sonra Ümit Öztürk ile Özlem Işık'ın yanına gelen Serkan Durgut, üzerindeki paraları almak istedi. Bu nedenle tartışma çıkınca Serkan Durgut, Ümit Öztürk’ü, ardından Özlem Işık'ı öldürdü. Durgut iki sevgilinin cesetlerini dal parçaları ve toprak ile örtükten sonra Ümit Öztürk'ün motosikletini alarak kaçtı. Kırklareli'ne bağlı İğneada'ya giden Serkan Durgut, burada 3 gün saklandıktan sonra Lüleburgaz'a bağlı Sakızköy'de 10 gün çobanlık yaptı. Ardından ise Silivri'ye motosikleti bırakarak Gaziantep'teki kayınvalidesinin yanına gitti.

Öldürülen Ümit Öztürk’ün cesedi 16 Temmuz'da, üzeri toprak ile kapatılarak gömülmek istenen sevgilisi Özlem Işık ise 1 gün sonra aynı bölgede bulundu. Çifte cinayeti araştıran jandarma ekipleri Özlem Işık'ın ağabeyi B.I. eski sevgilisi M.U.I. ile arkadaşları İ.U., R.Y.'yi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli kanıt yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.

Jandarma tarafından oluşturulan özel ekip, yaptığı teknik çalışma ardından Serkan Durgut'un Gaziantep'te olduğunu belirledi. Bunun üzerine Durgut Gaziantep'teki kayınvalidesinin evinde yakalanarak gözaltına alındı. Serkan Durgut, Lüleburgaz'dan Gaziantep’e giden 3 rütbeli askere teslim edildi. Durgut, dün akşam İstanbul'a otobüsle, buradan Lüleburgaz'a İlçe Jandarma Komutanlığı'na kadar taksi götürülürken, Silivri'de bulunan motosikleti de getirildi. Sağlık kontrolü jandarma binasında yapılan Serkan Durgut, alınan ifadesinin ardından saat 05.00'te tatbikat için olay yerine götürüldü.

Serkan Durgut, tatbikat sırasında cinayetleri nasıl işlediğini anlattı. Cinayet şüphelisi saat 07.00'da yoğun güvenlik önlemleri altında üzerine çelik yelek giydirilmiş halde adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcısı Murat Kayançiçek tarafından sorgulan Durgut, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede suçlamaları kabul eden ve Serkan Durgut, ‘1 kişiyi kasten, 1 kişiyi de suç delillerini gizlemek, adam öldürmek ve nitelikli yağma ve gasp' suçlarından tutuklandı. Özlem Işık'ın babası Yücel Işık ile ağabeyi Barış Işık, adliyeden çıkan katil zanlısına saldırmak isterken ekipler tarafından engellendi. Ekip otomobiline bindirilen şüpheli Kırklareli Cezaevi'ne konuldu.

Lüleburgaz Cumhuriyet Savcısı Murat Kayançiçek, cinayet olayının aydınlanmasında Lüleburgaz ve İl Jandarma Komutanlığı'nın olağanüstü çaba gösterdiğini belirterek, kutladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER