Yaşam
  • 13.2.2013 12:56

Sevgililerin stresini ''Oltu Taşı'' alacak

ERZURUM  - Erzurum'un simgelerinden olan ve strese iyi geldiği bilinen Oltu taşı, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlandı.
      Siyah, koyu kahve, gri renkleriyle kadınların ve erkeklerin vazgeçilmez takı ve tespih malzemesi olan Oltu taşı ürünleri sevgililer için tasarlandı.
      Rüstempaşa Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnaf, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde müşterilere farklı seçenekler sunmak ve memnun ayrılmalarını sağlamak için yoğun bir çalışma yaptı.
      Vitrinleri kol düğmesi, küpe, kolye, isimli yüzük ve tespihlerle süsleyen çarşı esnafı, Sevgililer Günü'nde dükkanlarına gelen müşterileri sürprizlerle karşılayacak.
      Rüstempaşa Çarşısı'nın yöneticisi Hakan Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü için hummalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, özellikle gençlere yönelik değişik ürünleri satışa sunduklarını söyledi.
      Çarşı esnafının yoğun bir çalışma yaptığını anlatan Koçak, ''Dükkanlarımızı Sevgililer Günü'ne özgü süsledik, hummalı bir çalışma yaptık. Birbirinden farklı takılar hazırladık. Fiyatlarımızda da indirime gittik. 14 Şubat'a özel ürünlerimizde yüzde 25 indirim uyguladık. Kampanyayı başlattık. Sevgililer Günü'ne özel renkli taşlardan çok Oltu taşına ağırlık verdik'' diye konuştu.
     
     -''Oltu taşının şans getirdiğine inanılır''-
    
     Oltu taşının birçok faydasının olduğunu anlatan Koçak, hem Erzurum esnafının kalkınması hem de ''siyah inci'' olarak da tabir edilen Oltu taşının tanıtımı için ürünleri uygun fiyattan satacaklarını ifade etti.
      Koçak, şunları kaydetti:
     ''Oltu taşı vücuttaki statik elektriği alır, kan dolaşımını hızlandırır, strese, nazara iyi gelir. Şans getirdiğine inanılır. Sevgilinin stresini almak için mutlaka Oltu taşı ürünlerini taşımak gerekiyor. Hem bayan için hem erkek için strese iyidir. Sevgilinizin üzerindeki negatif enerjiyi alır. Onun için bütün sevgilileri Rüstempaşa Çarşısı'na bekliyoruz. Çünkü 81 esnafımız da çok hummalı bir çalışma yaparak, birbirinden farklı takı malzemeleri raflarda yerini aldı.''
      Erkekler için ağırlıklı olarak Oltu taşı tespihi hazırladıklarını belirten Koçak, bayanlar için de 14 Şubat'a özel uygun takı malzemelerinin yapıldığını söyledi.
     
     -Sevgililer, gül ile karşılanıp kadayıf dolmasıyla ağırlanacak-
    
     Her bütçeye uygun hediyelik ürünlerin bulunduğunu kaydeden Koçak, ''Çarşımıza gelen eli boş dönmeyecek. Her bütçeye uygun takı malzemelerimiz var. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel Rüstempaşa Çarşısı esnafının sürprizleri de olacak. Örneğin, o güne özel gelen misafirlerimizi gülle karşılayacağız ve yöresel lezzet olan kadayıf dolması ikram edeceğiz'' dedi.
      Çarşı esnafından Ahmet Yenilmez de Sevgililer Günü'ne özel tek taş yüzükleri ön plana çıkardıklarını belirterek, Oltu taşından yapılan kolye, yüzük, tespih gibi takı malzemelerini satışa sunduklarını söyledi.
      Dükkanlarda dekorasyon değişikliğine gittiklerini ifade eden Yenilmez, ''Sevgililer Günü'nün önemine değinmek için çalışma yaptık. Erzurum'a özgü Oltu taşı ürünlerine, yerli halk ve yabancı müşteriler büyük ilgi gösteriyor'' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER