Bilim
  • 3.10.2008 09:08

SEVGİLİLERİNİ HACKER’LARLA KONTROL EDİYORLAR!

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amiri Faruk Mermer, evlilik hazırlığı yapan ancak güven sorunu yaşayan çiftlerin yasadışı olmasına rağmen irtibat kurdukları hacker’lara para karşılığı evleneceği kişinin msn şifresini kırdırıp kimlerle yazıştığını takip ettiklerini söyledi. Mermer’e göre bu yola daha çok kadınlar başvuruyor. Mermer, Bursa’da bu yıl 1 milyon YTL’nin el değiştirdiği 85 bilişim suçunun işlendiğini, bu suçlardan gözaltına alınan zanlılar arasında dokuz kişinin tutuklandığını açıkladı.
Bilişim suçlarını takip ederken ilginç olaylara da tanık olduklarını belirten Mermer, “Evlenmek için hazırlık yapan çiftler kendilerine mekân olarak internet kafeleri seçen hacker’la tanışıp ortak iş yapıyor.
Yaşları 17-25 arasında değişen hacker’lara 200-300 YTL veren bu kişiler, evlenecekleri kişinin msn şifresini kırdırıp kiminle yazıştığını, kendisini aldatıp aldatmadığını araştırıyor” diye konuştu.

Genç kızlar çoğunlukta
Hacker kiralayanların büyük bölümünü genç kızların oluşturduğunu söyleyen Mermer, sevgilisinin başka bir kadınla yazıştığını anlayan genç kızlar arasında bazılarının evlilikten vazgeçtiğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER