Asayiş
  • 29.5.2013 18:42

Sevgilisi boğazını sıkınca bıçağı sapladı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, beş yıldır birlikte yaşadığı 35 yaşındaki Yaşar Uysal'ı, kendisine şiddet uygulayıp, başka kadınla aldattığı iddiasıyla kızı 7 yaşındaki B.'nin gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Bahar Ç., ömür boyu hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıktı.

Olay, geçen 30 Mart'ta, Çamlık Mahallesi 845 Sokak 24-A/1 numaradaki 3 katlı binanın merdivenlerinde meydana geldi. Altı aydır işsiz olan oto elektrikçisi Yaşar Uysal ile ev kadını Bahar Ç., 5 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. İlk evliliğinden 2 çocuğu olan Bahar Ç.'nin Uysal ile birlikteliğinden de bir çocuğu oldu. Mutlu başlayan ilişkileri Bahar Ç.'nin iddiaya göre, şiddet görmeye başlaması üzerine son buldu. Sık sık tartıştıkları belirtilen ikili olay gecesi geç saatlere kadar birlikte sohbet edip içki içti. Çift, iddiaya göre, Bahar Ç.'nin aldatıldığını öğrenmesi üzerine kızları B.'nin gözleri önünde tartıştı. Büyüyen tartışmada Bahar Ç., Uysal tarafından dövüldü. Öfkesine hakim olamayan Bahar Ç., evden çıkarak bina merdivenlerinin 1'inci katına kadar inen Uysal'ın peşinden gitti. Bahar Ç., burada yakaladığı Uysal'ı yanına aldığı çakı ile göğsünün sol tarafından ve sağ bacağından yaraladı. Uysal, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bahar Ç. tutuklandı.

ALDATIYORDU

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, 'Kasten adam öldürme, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet' suçlarından ömür boyu hapis ve 3 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bahar Ç., avukatı Ozan Dora ile ölen Yaşar Uysal'ın babası Hüseyin Uysal, annesi Ziynet Uysal ve avukatları Emine Sarı katıldı. Bahar Ç., çocuğunun babası Yaşar Uysal'ı çok sevdiğini, olayın tamamen kaza soncu meydana geldiğini belirterek, "Son zamanlarda bana karşı şiddet uygulamaya başladı. Geçen yıl da karakola gidip şikayetçi oldum. Beni iki yıldır başka bir kadınla aldatıyordu. Bu yüzden aramızda sık sık tartışma yaşanmaya başladı. Kendisinin araması olduğu için işyerini kapattı. Kenarda duran parayı esrar ve alkolde bitirdi. Parası bitince de, para bulmam için beni belediye ve kaymakamlığa gönderiyordu" dedi.

TAMPON YAPIP 112'Yİ ARADIM

Olay gecesi de Yaşar Uysal'ın eve alkollü geldiğini ve evde de alkol almaya devam ettiğini söyleyen Bahar Ç., "Esrar ve alkol aldığı için sürekli bana şiddet uyguluyordu. Geçen yıl darp etti, rapor aldım. Üç gün kadın sığınma evinde kaldım. Olaydan bir hafta önce de evi terk ettim. Kıbrıs'a gideceğini söyleyip, beni eve çağırdı. Kızım okuldan kalmasın diye tekrar eve geri döndüm. Kendisi bir yere gitmedi. Alkol ve uyuşturucu aldı. Ters ilişkiye girmek istedi. Reddedince bana şiddet uyguladı. Yine o kadından bahsetti. Bana "Benim hayatım bu, beğenmiyorsan s..tir git' dedi. Valizimi hazırlamak için yatak odasına girdim. Boğazımdan tutup yatağa attı. "Gidersen seni öldürürüm' diye tehdit etti. Büyük kızım B. ile birlikte dışarı çıktık. Evde cep telefonumu unuttuğum için geri döndüm. Telefonumun nerede olduğunu sordum. Göğüsüme sert bir şekilde vurdu. Astım hastası olduğum için yere yığıldım. Benim boynumdan tutup, üçüncü kat merdivenlerinden aşağıya doğru itmeye başladı. Birinci kata kadar bu şekilde indik. Birinci kata inene kadar boğazımı hiç bırakmadı. Başımı da sürekli duvara vurdu. Korkutmak ve kendimi korumak amacıyla, cebimde bulunan çakıyı çıkartıp, iki kez salladım. Yere düştü. Göğsünden kan geliyordu. Tampon yapıp, 112'yi aradım. Öldüğünü öğrendim. Böyle olmasını ben de istemezdim. Kendisini çok seviyordum. Bıçağı da, kayınpederim beni taciz ettiği için ondan korktuğumdan taşıyordum" dedi.

TANIK KIZ: BABAM ANNEMİN BOĞAZINI SIKTI

Tanık olarak dinlenen sanığın kızı B.D., " Annem ile babam olay gecesi tartışıyordu. Annem evden çıktı. Merdivenlerin sonunda, babam annemin boğazını sıkıp, yukarı kaldırdı. Yumrukla vurmaya başladı. Annem de cebinden çıkardığı bıçağı çıkartıp, babama sapladı. Daha önce de tartışmaları oldu" dedi.

Ölen Yaşar Uysal'ın babası Hüseyin Uysal da sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Uysal, "Sanık yalan sölüyor. Oğlumun kendi işi ve bankada parası da vardır. Sanık ile oğlum sürekli tartışıyordu. Sebebi de sanık çocukları odaya kilitleyip bakkala gitmesidir. Televizyonda yangında ölen çocuklar olduğu için oğlum da bundan tedirgin oluyordu. Merdivenlerden önce büyük torunum indi. Ardından oğlum ve sanık geldi. Sanık birden bıçağı çıkartıp, bıçağı vücuduna sapladı. Oğlum oracıkta yığılıp kaldı. Aşağıya inerken aralarında herhangi bir tartışma yoktu" dedi.

Ölenin annesi Ziynet Uysal da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenemesi için erteledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER