Dünya
  • 10.5.2021 12:28

Seyir halindeki gemiden bir orduyu donatacak kadar silah çıktı

Bayrağı bile yoktu... Gemiye yapılan operasyonda cephanelik buldular!

Umman körfezinde bir gemiye yapılan operasyon dünyayı şoke etti. ABD donanmasının yaptığı arama ortaya kocaman bir cephanelik çıkardı. Bulunan silahların geldiği ülkeler ise Rusya ve Çin...

Weapons - U.S. Fleet detains vessel with cache of Russian-made arms — UNIAN

ABD Donanmasına ait 5’inci filonun, Umman Denizi’nin kuzeyindeki bayraksız bir gemiye başlattığı operasyon sonucu çok sayıdaki silah ve mühimmata el konulduğu bildirildi.

Bayrağı bile yoktu... Gemiye yapılan operasyonda cephanelik buldular

ABD donanmasına ait USS Monterey kruvazör gemisi ve Amerikan Sahil Güvenlik ekipleri, Umman Denizi’nde bir kargo gemisine rutin kontrol sonrası operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında gemide binlerce mühimmat ele geçirildi. ABD donanması tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kargo gemisinin gizli bölmelerinde düzinelerce Rus yapımı tanksavar güdümlü füze, binlerce Çin menşeli Type 56 saldırı tüfeği, yüzlerce PKM makineli tüfek, keskin nişancı tüfeği ve roket güdümlü el bombası fırlatıcı türü silahlara el konulmuştur.” ifadelerine yer verildi.Silahların nereye götürüldüğünü tespit etmek üzere incelemelerin sürdüğü belirtildi.

U.S. Navy Ship Interdicts a Weapons Shipment in the Arabian Sea - WSJ

Yetkililer operasyonun toplam 36 saat sürdüğünü bildirirken mühimmatın gemiden alındıktan sonra piyasa değerinin belirlenmesi için götürüldüğü, mürettebatın ise sorgulandıktan sonra yemek ve su verilerek serbest bırakıldığı belirtildi.

Geminin henüz nereden yola çıktığının belirlenemediği açıklanırken elde edilen mühimmatın terörizm ya da yasa dışı olaylar için kullanılmak üzere taşındığı düşünülüyor.

ABD Donanması'nın 7 Mayıs 2021'de Umman Denizi'nde gizli bir silah sevkiyatı taşıdığını söylediği vatansız bir arabanın güvertesinde plastik kaplı silahlar görülüyor. (AP aracılığıyla ABD Donanması)

Dünyanın en fakir ülkesi Yemen’de yaklaşık 7 yıldır, İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çıkan çatışmalar nedeni ile binlerce kişi hayatını kaybetti.

Bayrağı bile yoktu... Gemiye yapılan operasyonda cephanelik buldular
 

 

 

Güncellenme Tarihi : 10.5.2021 12:47

İLGİLİ HABERLER