Yaşam
  • 5.10.2005 13:08

SİMSİYAH DOĞAN BEBEK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ!..

SERHAT DEMİR
ZONGULDAK (İHA) - Doktorların ihmali sonucu simsiyah doğan ve 7 aydır cilt kanseri, hidrosefali, kist ve dünyada nadir gören dev nevüs hastalıkları ile mücadele eden İlayda bebek, son olarak sevk edildiği Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde saat 15.30 sıralarında dünyaya gözlerini yumduğu öğrenildi. Yaşam savaşını kaybeden İlayda Akkol'un yapılacak otopsinin ardından memleketine getirilerek defnedeceklerini belirten Anne Akkol, "Doktorlar bugün 15.30 sıralarında bebeğimin öldüğünü açıkladılar. Yavrumu yaşatmak için çalmadığım kapı, başvurmadığım çare kalmadı. Yavrumun çektiği ızdırapla birlikte ben de acı hissettim. Yetmezmiş gibi hastanelerde çektiğimiz çileler her geçen gün işkenceye dönüştü. Bütün her şeye bebeğim için göğüslemeye çalıştım. Ama olmadı. 7 ayını doldurmaya iki gün kalay yaşam savaşını kaybetti. İlayda'mın cansız bedeni morga kendi kollarımda indirmek zorunda kaldım. Bebeğimin hayatta iken tedavilerden kollarıma sarma fırsatı bulamıyordum. Şimdi cansız bedenini sarmalıyorum. Bebeğimi Zonguldak'a kadar kollarımda getireceğim. İlayda'mı araştırma için, para için ne hale getirdiklerini tüm dünyaya haykıracağım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Araştırma yaptıkları gerekçesi ile bebeğinin kobay olarak kullanıldığını iddia eden anne Peruze Akkol, bazı hastanelerle mahkemelik olması nedeniyle bebeğinin cesedinin otopsi yapılmasını istediğini söyledi.

Baba Çetin Akkol'un bebeğin cenazesini almak üzere Zonguldak'tan hareket ettiği öğrenilirken, cenazenin yapılacak otopsinin ardından getirileceği Zonguldak'ta defnedileceği kaydedildi.

Ayrıca bebeğin ölüm nedeninin ise karaciğer ve böbrek gibi organların yetmezliği olarak açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER