Ekonomi
  • 17.11.2018 17:36

Şirketinizin büyümesini sağlamak için CE işareti alın

7 milyar insan nüfusunu çoktan geçen dünya, insanın emrine amade olmuş ve düzeninin korunması ve kollanması da yine insanın gücüne bırakılmıştır.

İlk insandan bu yana katrilyonlarca insan dünya üzerinde hayat bulmuş ve girdiği her yerde bir takım değişiklikler yapmıştır. Bunlardan bazıları tarihi kaynaklarda yer alırken binlerce hatta yüz binlercesi ise tarihin derin sayfalarına gömülü kalmıştır. Bazen yapılan arkeolojik kazı çalışmalarıyla insanların yaptıkları gün yüzüne çıkartılmaktadır. Tüm bunları düşündüğümüzde, insanın ne kadar tüketim çılgını olduğu daha net şekilde anlaşılabilir. Peki, bir insan bu kadar çok tüketici iken ve girdiği yerde mutlaka değişiklikler yapıyorken, doğa ve insan sağlığının ilk dönemler kadar uzun ve sağlıklı olması beklenebilir mi? Elbette ki hayır! Çünkü insan eli ile yapılan teknolojik gelişmelerin her biri, üretilen makinelerin her biri ve gündelik yaşamda kullanılan her araçtan biri doğa ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır. Peki, bunun önüne geçmek için neler yapılır veya neler yapılmıştır. Gelişmiş ülkelerin başında kabul edilen Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, insan sağlığı, güvenliği ve doğanın sağlığı için üretilen makineler için bazı standartlar getiriyorlar. CE belgesi detaylarında yer alan bu standartlar sayesinde yaşamın daha kaliteli hale gelmesi amaçlanmaktadır. Yani işin özetinde; çarpık üretimin ve pazarlamanın yapılmasının önüne geçilmektedir.

CE belgesi avantajları ve faydaları nelerdir?

Bir insanın hayata daha sağlam tutunabilmesi ve uzun ömürlü olması, günlük hayatında kullandığı araçlara, makinelere, otomobile, bilgisayara, tükettiği gıdaya, giydiği kıyafete göre şekillendirilebilir. Ancak bu araçlardan bazıları insan üzerinde az bir etkiye sahip iken bazıları ise sayılmayacak kadar çok olumlu veya olumsuz etkiye sahiptir. Teknoloji hakkında konuşmak gerekirse, bugün üretilen yeni araçlar, insan gücünü neredeyse sıfıra indirgemiş durumda. Son zamanlarda geliştirilen robotlar, cep telefonları, makine endüstrisinde yaşanan gelişmeler ve bu alanda yapılan üretimlerin her biri, doğanın belli bir gücünü tüketmektedir. Hal böyle olunca insan sağlığı ve güvenliği de bir anlamda tehlike altına girmektedir. Bugün doğa olaylarının beklenmedik bir şekilde gelişmesi, uzmanların artık olacak şeyler hakkında önceden bilgi sahibi olmaları ve insanları aydınlatmaları neredeyse imkansız hale gelmiştir. Göllerin kuruması, buzulların erimesi gibi doğa olayları da bunların birer parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. CE belgesi faydaları da tam olarak burada kendini göstermektedir. Ülkemiz Gümrük Birliği ile AB arasında 1996 yılında imzalanan bir anlaşma ile birlikte tüm bu etkilerden olumsuz şekilde etkilenen insan ve çevrenin koruma altına alınması amacı ile üreticilerin üretimlerine bazı standartlar getirilmiştir. Bu standartlara uygun hareket etmeyen üreticilerin mal ve ürünlerinin AB ülkelerinde satılması ve Türkiye iç pazarında satışı yasaklanmıştır. Bu getirilen yasalara uygun olarak üretilen ürünlere ise CE işareti verilmiştir.

CE Belgesi almak için ne yapmak gerekir?

CE belgesi faydaları ve avantajları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra hem insan sağlığı ve güvenine verilen önemi kanıtlamak hem de geniş bir Pazar alanında mal ve ürünlerini pazarlamak isteyenlerin belgeyi nasıl alabilecekleri hakkında kısa bilgi verelim. AB tarafından denetlenen ve görevlendirilen kurumumuz, ürünlerin gerekli analiz ve değerlendirmelerini yaparak Avrupa Birliği standartlarına uygun ise CE işareti verme yetkisine sahiptir. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için iletişim numaramızı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Detaylar için https://www.szutest.com.tr/ce-belgesi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2018 17:39

İLGİLİ HABERLER