Asayiş
  • 27.6.2013 12:47

Şırnak'ta olaylı gece!..

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün gece İdil yolunu barikatlarla kapatmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Polise molotof kokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldıran bir grup gösterici ile polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, göstericiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.

PKK: GENÇLER YAPMIŞ OLABİLİR

Cizre'nin Nuh Mahallesi'nde geçen pazar akşamı PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) oluşturduğu sözde 'Öz Savunma Gücü' üyesi olduklarını söyleyen yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin, 'PKK asayiş' adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının ardından polis ilçede güvenlik önlemlerini artırdı.

PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Nuçe TV'ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, Cizre'de pazar günkü olayı 'gençlerin inisiyatif kullanarak yapmış olabileceğini' söyledi.

Bu yönde örgütün bir talimatı olmadığını ileri süren Zeki Şangali, "Cizre'deki KCK asayiş ile ilgili alakamız ya da bir talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK'nın her hangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz. O kadar abartmaya da gerek yok" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:03

İLGİLİ HABERLER