Spor
  • 29.6.2014 21:08

Sneijder Hollanda'ya ipten aldı

2014 Dünya Kupası 2. Tur maçında bu akşam Hollanda ile Meksika karşı karşıya geldi.

Hollanda ile Meksika'yı buluşturan Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde takımına son anda beraberliği getiren Sneijder'le Hollanda Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Kuyt'ın başarılı performansı, Hollanda'yı 2-1'lik skorla çeyrek finale çıkardı.

Estadio Castelao’daki maç Meksika'nın vuruşu ile başladı. Meksika ilk yarıda daha etkin taraf oldu. Art arda pozisyonlar bulan Meksika bunları değerlendiremeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Meksika öne geçmeyi başardı. Maçın başından beri gol için daha istekli olan taraf Meksika, 48. dakikada golü buldu. Ceza alanı dışında topu alarak ilerleyen Giovani Dos Santos, ceza sahası içinde iki oyuncunun arasından topu ağlara gönderdi. (0-1) Kalan süre içerisinde Hollanda baskısını arttırdı ve 88. dakikada Galatasaraylı oyuncu Wesley Sneijder beraberlik golünü kaydetti. (1-1) Ardından Hollanda 2. golü de kaydetti. 90+4’de kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Huntelaar takımını öne geçiren golü kaydetti. Hollanda, Meksika karşısında 1-0 yenik başladığı maçtan 2-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.
Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ve Galatasaraylı oyuncu Wesley Sneijder karşılaşmada 90 dakika boyunca forma giydi.

Continental'in katkılarıyla
Dünya Kupası son 16 mücadelesinde B Grubu birincisi Hollanda, Casteloa Stadı'nda oynanan karşılaşmada A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Meksika'yı son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çok sıcak bir havada oynanan karşılaşmada Hollanda maça kontrollü başlayan taraf oldu. Grup maçlarında gösterdiği başarılı performansından biraz uzak görünrü çizen Portakallar, Meksika takımının kendi üstüne gelmesine izin verdi. Özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya çalışan Meksika, birkaç kez uzak mesafeden kaleci Cilessen'i avlamaya çalıştı.

Meksika hızlı başladı
İkinci yarıya yine hızlı bir başlangıç yapan Meksika, santra yapıldıktan üç dakika sonra golü buldu. Ceza sahasının dışında rakibinden seken topu önünde bulan Giovanni dos Santos göğsüyle topu kontrol yaptıktan sonra, Blind ve Wijnaldum ile mücadeleye girdi. Bu iki Hollandalı futbolcunun baskısına rağmen harika bir şut çıkaran Dos Santos kaleci Cillessen'i avladı ve Meksika'yı 1-0 öne geçirdi.

Ochoa geçit vermedi
Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik için Meksika kalesini abluka altına alan Hollanda, özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya başladı. Depay'ın oyuna dahil olmasından sonra maça sol bek olarak başlayan Dirk Kuyt sağ kanada geçti. Hollanda Milli Takım forması ile 100. maçına çıkan Kuyt ile, sağ kanatta daha etkili olmaya başlayan Portakallar kaleci Ochoa'yı bir türlü geçemedi. Önce kullanılan korner vuruşunda topa iyi yükselen Vrij'in kafa vuruşunu çizgi üzerinden çıkaran Ochoa ardından Robben'in sağ kanattan geliştirdiği atakta kalesine duvar ördü.

Sneijder son anda
Herkes karşılaşma bu
skorla tamamlanacak diye beklerken sahneye Hollanda'nın 10 numarası Sneijder çıktı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda top Hollandalı futbolculardan ceza sahası dışındaki Sneijder'in önüne sekti. Topun gelişine çok sert bir vuruş çıkaran Sneijder, karşılaşmaya beraberliği getirdi.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında oyuna tutunan Robben takımını ipten aldı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Robben, Marquez'in müdahelesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Huntelaar kaleci Ochoa'yı ters köşeye göndererek Hollanda'yı 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarının hemen başında Giovanni Dos Santos'un attığı harika golle 1-0 öne geçen Meksika bu avantajını koruyamadı. Maçın son dakikalarında kalesinde iki gol gören Meksika, turnuvaya veda ederken Hollanda harika bir geri dönüş gerçekleştirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
94′ GOOOOOOOOOOOOOLLLL! Huntelaar ve 2-1! Golcü oyuncu maçın da skorunu belirliyor: 2-1!
92′ Sağ kanatta topla buluşan Arjen Robben rakiplerinden birer birer sıyrılarak ceza sahasına giriyor. Ceza sahasında rakibi Rafael Marquez’den de sıyrılmak istiyor ancak Rafael Marquez rakibi Arjen Robben’e faul yapıyor ve hakem Pedro Proenca Garcia penaltı noktasını gösteriyor.
88′ GOOOOOOOOOOLLLLL! Sneijder ve 1-1! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Arjen Robben ortasını arka direğe gönderiyor.Arka direkte iyi yükselen Klaas Jan Huntelaar topu ceza sahası dışında boş pozisyonda ki arkadaşı Wesley Sneijder’e indiriyor. Wesley Sneijder’in gelişine çektiği şut ağlarla buluşuyor.
85′ Sağ kanatta topla buluşan Arjen Robben bir kez daha etkili bir orta yapıyor.Ortayı iyi takip eden Dirk Kuyt kafa vuruşuyla topu Klaas Jan Huntelaar’a gönderiyor. Ceza sahası içerisinde müsait durumda topla buluşan Klaas Jan Huntelaar için ofsayt bayrağı kalkıyor.
80′ Su molasının ardından ilk atak Meksika’dan geliyor. Carlos Salcido kaleyi cepheden gören noktada iki rakibini geçtikten sonra kaleye şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
77′ Maçta ikinci kez su molası verildi…
75′ Hollanda takımı bir kez daha gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen Hollanda atağında Arjen Robben sağ kanattan hızla ilerleyip teke tek yakaladığı rakibi Rafael Marquez’i geçiyor ve kaleci Guillermo Ochoa ile karşı karşıya kalıyor. Ancak Guillermo Ochoa bir kez daha gole izin vermiyor.
70′ Orta alanda topla sırtı dönük buluşan Memphis Depay’a arkadan sert bir müdahalede bulunan Paul Aguilar hakem Pedro Proenca Garcia tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
66′ Hollanda gol sonrası özellikle Arjen Robben ile sağ kanattan çok etkili ataklar geliştiriyor.
63′ Sağ kanatta topla buluşan Arjen Robben rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra ortasını altı pas üzerinde boş pozisyonda ki arkadaşı Wesley Sneijder’e gönderiyor. Wesley Sneijder topu iyi takip ediyor ancak yetişemiyor ve top doğrudan dışarı çıkıyor.
61′ Meksika takımı oyuncu değişikliğine gidiyor. Javier Aquino oyuna girerken Giovani Dos Santos oyundan çıkıyor.
57′ Hollanda takımı bu dakikalarda çok etkili! Sol kanatta topla hızlı biçimde hareketlenen Arjen Robben rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra pasını Wesley Sneijder’e veriyor. Wesley Sneijder topu soluna çekip şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp direğin biraz üzerinden kornere çıkıyor.
55′ Hollanda takımı oyuncu değişikliğine gidiyor. Memphis Depay oyuna girerken Paul Verhaegh oyundan alınıyor.
51′ Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Hector Herrera geçiyor. Hector Herrera’nın ön direğe doğru kestiği ortayı iyi takip eden Rafael Marquez kafa vuruşu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
48′ GOOOOOOOOOLLLLL! Giovanni Dos Santos ve 0-1! Hollanda takımında Ron Vlaar misait durumda havadan gelen topu kafa vuruşuyla Meksikalı Giovani Dos Santos’un önüne indiriyor. Giovani Dos Santos topu güzel kontrol ettikten sonra kaleyi cepheden gören noktadan etkili bir şut çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.
46′ Mücadelenin ikinci yarısında ilk düdük geldi! Meksika takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Diego Reyes oyuna girerken Hector Moreno oyundan alınıyor.

İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
45+4′ İlk yarı sona erdi: HOLLANDA 0 – 0 MEKSİKA
42′ Sağ kanatta Andres Guardado’dan aldığı pas ile hareketlenen Giovani Dos Santos dar açıdan şansını deniyor ancak kaleci Jasper Cillessen güzel bir kurtarış yaparak gole izin vermiyor.
39′ Oyunda bu dakikalarda tempo çok düşük iki takım da pozisyon üretmekte zorlanıyor.
35′ Hakem Pedro Proenca Garcia mücadelenin oynandığı şehirde ki yüksek sıcaklık nedeni ile bu dakikalarda su molası verdi ve bu durum dünya kupası tarihinde bir ilk olarak tarihe geçiyor.
31′ Hakem Pedro Proenca Garcia mücadelenin oynandığı şehirde ki yüksek sıcaklık nedeni ile bu dakikalarda su molası verdi ve bu durum dünya kupası tarihinde bir ilk olarak tarihe geçiyor.
29′ Sağ kanatta topla buluşan Giovani Dos Santos kaleyi cepheden gören noktaya ilerledikten sonra şutu çekiyor ancak top kaleci Jasper Cillessen’de kalıyor.
25′ Yaklaşık 30 metrelik mesafede topla buluşan Carlos Salcido etkili bir şut çekiyor ancak kaleci Jasper Cillessen topu son anda kornere çeliyor.
21′ Sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ortasını arka direkte müsait durumda ki arkadaşı Georginio Wijnaldum’a yapıyor.Georginio Wijnaldum’un yaptığı kafa vuruşu kaleci Guillermo Ochoa da kalıyor.
17′ Meksika Milli Takımı gole çok yaklaşıyor ! Sol kanatta topla buluşan Hector Moreno arka direkte bulunan arkadaşı Giovani Dos Santos’a havadan güzel bir pas veriyor. Giovani Dos Santos ceza sahası içerisinde topu güzel şekilde kontrol ettikten sonra pasını müsait durumda bulunan arkadaşı Oribe Peralta’ya veriyor. Oribe Peralta şut açısı ararken penaltı noktası çevresinde müsait durumda bulunan arkadaşı Hector Herrera’ya pasını veriyor. Hector Herrera’nın yerden yaptığı vuruş kaleci Jasper Cillessen’in bakışları arasında direğin dibinden dışarı çıkıyor.
15′ Hollanda takımında yapılan değişiklik sonrası taktiksel olarak oyun sisteminde de değişiklik oldu ve değişiklik sonrası topla daha çok oynayan pozisyon üretmeye çalışan taraf Meksika olarak göze çarpıyor.
9′ Hollanda takımı zorunlu bir oyuncu değişikliğine gidiyor. Bruno Martins Indi oyuna girerken sakatlık geçiren Nigel De Jong oyundan alınıyor.
5′ Bu önemli mücadele Hollanda Milli Takımında sahada ilk 11′de yer alan Dirk Kuyt, bu mücadele ile birlikte 100. milli maçına çıkmış oldu.
1′ Hakemin ilk düdüğü ile birlikte karşılaşma başladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:47

İLGİLİ HABERLER