Asayiş
  • 27.7.2009 00:12

ŞOK İDDİA: CEM SERBEST BIRAKILDI!..

Münevver Karabulut cinayeti için TBMM de, devreye giriyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi, CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, acılı baba Süreyya Karabulut ile görüştü. Bu görüşmede baba Karabulut ‘’Polis zanlı Cem’i yakaladı ama serbest bıraktı’’ iddiasında bulundu.

Özdemir, yaptığı açıklamada, acılı baba ile iki kez telefonla görüştüğünü ve babanın ‘’Vahim iddiaları olduğunu’’ belirtti. Bu iddiaları incelediğini belirten Özdemir ‘’ Baba feryat içinde. Adli Tıp’ın hedef saptırdığını söyledi. Cinayetin üzerinin kapatılacağı endişesini dile getirdi. Devletin katil veya katillerin yerini bildiğini ama sakladığını iddia ediyor. Hatta cinayet günü polisin Cem Garipoğlu’nu yakaladığını daha sonra da serbest bıraktığını öne sürdü. Bu vahim bir iddia’’ dedi.

BAŞBAKAN’IN TAVRI

Baba Karabulut’un, önce İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemde Celalettin Cerrah’ın, daha sonra da Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla sarsıldığını ve travma yaşadığını söyleyen Özdemir şöyle devem etti:

“Önce Cerrah, sonra da Başbakan Erdoğan ‘Kızına sahip çıkmayınca ya davulcuya ya zurnacıya’ yaklaşımı içinde oldu. Başbakan aynen bu cümleyi kurdu. Cerrah da ‘Kızına sahip çıksaydı, böyle olmazdı dedi’ Cinayeti çözmekle sorumlu kişilerin böyle açıklamalar yapmasını tasvip etmek mümkün mü? Adaleti bulması gerekenler, akıl vermeye kalkıyor. Olayı başka yönlere çekmeye çalışıyorlar. Zanlının hala bulunamaması olayı garabete dönüştürdü’’

ÇAPKIN İLE GÖRÜŞECEK

Cinayetin ardından görevi değişen İstanbul eski Emniyet Müdürü Cerrah’ın tavrının ortada olduğuna dikkat çeken Özdemir, İstanbul’un yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın ile görüşeceğini ve iddiaları da aktaracağını bildirdi.

TBMM’nin tatilde olmasına rağmen devreye girmesi gerektiğini anlatan Özdemir, Meclis başkanlığı seçiminin yapılacağı Ağustos ayı başında, İnsan Hakları Komisyonunda, bir alt komisyon kurulmasını önereceğini söyledi. Özdemir, “Neden 100 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen katiller yakalanmıyor? Genç kızın iffeti söz konusu ve onunla oynanmak isteniyor. Devletin görevi, bu değildir” dedi.

(gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER