Gündem
  • 15.5.2021 12:56

Şoka girdi!.. Şehitlerin fotoğrafını çekerken iki kardeşinin şehit düştüğünü gördü

 Bir Filistinli, Gazze'deki şehitlerin cesetlerini fotoğraflıyordu ve aralarında iki erkek kardeşi olduğunu keşfetti! Filistinli gencin yıkıldığı anlar..

Abluka altındaki Gazze'de İsrail'in saldırılarını belgelemek için şehitlerin hastanede fotoğraflarını çeken Filistinli genç, cansız bedenlerden ikisinin kardeşlerine ait olduğunu fark etti.

Muhammed el-Mensi isimli genç sosyal medyadan yayınladığı videoda, Gazze'deki Endonezya Hastanesi'nde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını çekiyordu.

Muhammed el-Mensi isimli genç, şehitlerin arasında iki kardeşini gördü.

EN BÜYÜK ACIYI YAŞADI

Gazzeli gencin zor anları

Videoda olay anını ve yaşadığı acıyı anlatan Muhammed şunları söyledi:

"Endonezya Hastanesi'nde İsrail'in saldırısında şehit olanları ve yaralananların fotoğrafını çekiyordum. Sonra bir de baktım ki, iki kardeşim şehit olmuş. Yahudilerin katliamlarını belgeliyordum ama kardeşlerimin şehit olduğunu öğrendim. Ahmed ve Yusuf şehit oldular. Allah rahmet eylesin, onlara dua edin. İki kardeşim de şehit oldu."

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Şati mülteci kampında bir evi bombalaması sonucu kadın ve çocuklar hayatını kaybetti - Anadolu

İsrail , Cumartesi günü şafak vakti Gazze Şehri'nin batısındaki Al-Shati mülteci kampında,bir evi hedef alarak 8 kişinin ölümüne neden olan bir katliam gerçekleştirdi. direniş grupları İsrail şehirlerine yeni füzeler fırlattıklarını duyurdu.

Anadolu Ajansı görgü tanıklarının Al-Shati mülteci kampının bombardımanının "Abu Hatab" ailesinin evini hedef aldığını, 6 çocuğu ve iki kadını öldürdüğünü ve paramparça olan Al-Shifa Hastanesi'ne geldiklerini aktardı.

Şehitler Abu Hatab ailesinden üç, "Yamen" 5 yaşında, "Bilal" 10 yaşında, "Yusuf" 11 yaşında ve Hadidi ailesinden dört şehit, 36 yaşında "Maha", "Abdel Rahman" 8 yaşında, "Suhaib" 14 yaşında, "Yahya" 11 yaşında, "Yasmine Hassan" 31 yaşında.

Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yusef Abu Al-Rish, "Al-Shati katliamından kurtulan tek kişi, iki ayı geçmemiş bir bebek" dedi. "Katliam" El Şati kampında yaşananları yerine getirmiyor.

Yıkılan evin enkazı altında başka kayıp kişileri arama çalışmaları, bombalama yoğun nüfuslu bölgede yaygın yıkıma yol açtığı için Cumartesi sabahına kadar devam ediyor.

Sosyal medyaya yayılan video klipler, Filistinli ailenin evinin yıkılışını, mahalledeki panik ve keder durumunun yanı sıra şehitlerin ve hayatta kalan bebeğin fotoğraflarını gösterdi.

Gazze'deki El-Şati mülteci kampının bombalanmasının yol açtığı katliamdan sadece bir çocuk kurtuldu - İletişim siteleri

Bombalama, Cumartesi sabahı Gazze'nin ayrı bölgelerinde de yeniden düzenlendi ve İsrail savaş uçakları, Gazze Şehri'nin güneyindeki "Tal Al-Hawa" semtindeki bir binada konutları hedef aldı.

El-Şati mülteci kampının bombalanmasının ardından kurbanların kurtarılması -

Güncellenme Tarihi : 16.5.2021 13:43

İLGİLİ HABERLER