Spor
  • 18.10.2017 00:05

Trabzonspor'un yeni hocası belli oldu

Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı.

Teknik Direktör Ersun Yanal'la Süper Lig'de istediği başlangıcı yapamayan ve son lig maçında AkhisarBelediyespor'dan evinde 6 gol yiyerek tarihi bir hezimet yaşayan Trabzonspor'da, görevine son verilen Yanal'ın yerine Rıza Çalımbay getirildi.

Sezona Antalyaspor'ın başında başlayan tecrübeli teknik adam, görevine son verilmesinin ardından adı birçok kulüple anılsa da yeni adresi Trabzon oldu.

İHA muhabirinin ulaştığı Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Trabzonspor ile 1,5 yıllık prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı. Sabah 6 uçağı ile Trabzon’a gidecek olan Çalımbay, bordo-mavili kulüp ile son görüşmeyi yapacak.

Görüşmenin olumlu geçmesi durumunda Trabzonspor’un yarın transferi resmi olarak açıklaması bekleniyor.

RIZA ÇALIMBAY KİMDİR?

Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963 tarihinde Sivas'ta doğdu. Futbola Beşiktaş'ın altyapısında başlayan Rıza Çalımbay, 1980-1981 sezonunda A takıma yükseldi. Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezon boyunca 494 lig maçına çıktı ve 41 gol attı. Birinci lig tarihinde en çok forma giyen Beşiktaşlı oyuncu ünvanını elde etti.

16 sezon boyunca 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kazanan Rıza Çalımbay, 1996 Temmuz'unda jübile yaparak aktif futbola veda etti.

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe başlayan Çalımbay, İngiltere'de teknik direktörlük kurslarına gitti ve Türkiye'ye döndüğünde Christoph Daum'un yardımcılığını yaptı.

Sonrasında Göztepe'nin başına teknik direktör olarak geçen Çalımbay, ligi 8. sırada tamamladı. Göztepe'nin ardından Denizlispor ve Çaykur Rizespor'da görev yapan Rıza Çalımbay, Denizlispor'u çalıştırırken UEFA Kupası'nda son derece başarılı sonuçlar elde etti.

2004-2005 sezonunun ortasında Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine geldi. Beşiktaş'ta görev yaptığı sürede başarılı bir dönem geçirdi. 2005-2006 sezonu başında Süper Lig'de istenen sonuçların gelmediği ortaya atılınca ligin 9. haftasında görevinden istifa etti.

Beşiktaş'ın ardından sırasıyla Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Eskişehirspor ve Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, 17 Ekim 2017 tarihinde Trabzonspor'la anlaştı.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2017 22:58

İLGİLİ HABERLER