Yaşam
  • 11.6.2007 00:43

SU KUŞLARININ KADERİ DELTANIN KADERİNE BAĞLI!..

ADANA - Ali Güreli - Plansız yapılaşma ve atıkların boşaltılması gibi çevresel olumsuzluklardan önemli ölçüde etkilenen, nesli tehlike altındaki su kuşlarının üreme alanı olan Gediz Deltası'nın kaderinin, ''Sürdürülebilir Turizmin Oluşturulması Projesi'' ile değişeceği bildirildi.
Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, Türkiye'nin 305 Önemli Doğa Alanı'ndan birisi olan Gediz Deltası'nın, sahip olduğu farklı ekosistemlerle çeşitli kuş, bitki ve memeli hayvan türüne ev sahipliği yaptığını söyledi.
Deltanın, birçok koruma statüsüne sahip olmasına karşın plansız yapılaşma nedeniyle büyük zarar gördüğünü bildiren Eken, şöyle konuştu:
''Deltaya dikilen okaliptüs ağaçları, alandaki doğal habitatları yok etmekte, bu alana hayvanat bahçesi yapılmak istenmektedir. Gediz Nehri'nin getirdiği kirlilik deltadaki doğal yaşamı tehdit ederken, kaçak avcılık sorunu devam ediyor.''
Eken, tüm olumsuzlukları durdurmak ve alanın doğal dengesinin yeniden kazanılması amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.
Gediz Deltası'nın kaderinin  ''Sürdürülebilir Turizmin Oluşturulması Projesi'' ile değişeceğini belirten Eken, deltada, doğal hayatın yanı sıra, kültürel hayatın yeniden canlanacağını bildirdi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:18

İLGİLİ HABERLER