Gündem
  • 16.12.2013 21:30

Şükür Hoca'dan, Bal disiplinden gitti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti milletvekili Hakan Şükür'ün partisinden istifasıyla ilgili olarak, "Hakan ile bir konuşmak isterdim. Bilmiyorum ama entrasan geldi ama İdris Bal ile Hakan Şükür'ü aynı kefeye koymak doğru olmaz" dedi.
Özel bir kanalda katıldığı programda bugün imzalanan Türkiye-AB Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni ve Geri Kabul Anlaşmasıyla ve gündemdeki konuları değerlendiren Bağış, anlaşmanın 30 yıllık mücadelenin neticisesinde yaşandığını belirterek, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Türkiye'ye vize uygulamasının 1980 darbesinin yanlış kararları ve çarpık zihniyetinin eseri olduğunu vurguladı. Türkiye vatandaşlarının halihazırda 70 ülkeye vizesiz seyahet edebildiğini, 3,5 yıl içerisinde rakamın 100'ün üzerine çıkacağını dile getiren Bağış, 3,5 yıllık sürenin artabileceğini veya azalabileceğini, bunun ise tarafların karşılıklı olarak mesuliyetlerini yerine getirmesiyle alakalı olduğunu ifade etti. Bağış, sivil bir sınır güvenliğinin kurulması gerektiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin sınırlarını koruma görevinin askeri birimlerden alınarak İçişleri Bakanlığına bağlı aynı polis, emniyet teşkilatı gibi ayrı bir sınır güvenliğinden uzmanlaşan bir kadroya geçilmesi gerektiğini anlattı.

İSTİFA KARARI BAKANI ÜZDÜ

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün istifasıyla ilgili olarak da Bağış, “Hakan ile bir konuşmak isterdim. Bilmiyorum ama entrasan geldi ama İdris Bal ile Hakan Şükür'ü aynı kefeye koymak doğru olmaz. İdris Bal, Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Kendi istifa etmesi büyük ihtimalle partiden ihraç edilmesi öncesi bir manevra olarak değenlendirmiştim. Hakan ile ilgili bugüne kadar bir şey yok. Sayın Başbakan da kendisine çok kıymet vermiştir, birçok milletvekiline göstermediği teveccühü, muhabbeti ona göstermiştir. Şaşırdım, üzüldüm. Parti içerisinde birçok kişiye gösterilmeyen hukuk, teveccüh, ilgi kendisine gösterilmiştir. O yüzden şaşırdım. Kendisiyle konuştuktan sonra daha kapsamlı değerlendirme yapmayı tercih ederim” şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:21

İLGİLİ HABERLER