Yaşam
  • 13.6.2011 20:19

SULARA KAPILAN KAMYONETTE DEHŞET ANLARI!...

Dere ortasında ölüm kalım savaşı veren aile, uzun bir süre kurtarılmayı bekledi. Aracın kasasında ve ön bölümünde kalan aile fertleri ve vatandaşlar, suların sürekli yükselmesi sonucu korku dolu dakikalar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin kepçe ile müdahalesi sonucu aile fertleri araçtan sağ salim çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, oylarını kullandıktan sonra ailece Rüştiye Köyü Piknik Alanı mevkiine giden ve sağanak yağmurun bastırması sonucunda eve dönmek için, bindikleri kamyonetle dereden karşıya geçmek isteyen 13 kişilik aile, derenin suyu yükselmesi sonucu kamyonetin elektrik aksamları su alınca motor aniden durdu. Sürücünün uğraşlarına rağmen motoru çalışmayan kamyonet derenin tam orta yerinde mahsur kaldı. Kuvvetli akıntıya rağmen kamyonetin sürüklenmemesi, içinde çocukların da bulunduğu 13 kişilik aile için büyük şans oldu. Mahsur kalanları kurtarmak için Rüştiye köylüleri ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Kamyonetin kasasına ve ön kısmına binen S.D., O.D., B.K., S.D., T.D., M.K., M.Ş., İ.Ş., Y.A.Ş., S.K., M.K., D.K. ve A.K., dereden karşıdan karşıya geçmek isterken, sağanak yağışın da etkisiyle derenin sularının yükselmesi, kamyonetin derenin tam orta yerinde motorunun su alarak durmasına sebep olması yüzünden derenin tam orta yerinde mahsur kaldılar.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA KALDILAR

Kamyonetin kasasında bulunan 10 kişi, Rüştiye Köyü'nden ve çevredeki et lokantalarından gelen kişilerin yardımı ve kendi imkanları ile dereden çıkarken, devam eden şiddetli yağış sebebiyle derenin su seviyesi giderek yükselince kamyonetin şoför mahallinde 3 kişi mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt'un nezaretinde kısa sürede olay yerine gelen Arama Kurtarma ekibi, ilk iş olarak kamyoneti halatlarla, kurtarma çalışmasına katılmak için olay yerine gelen iş makinesine bağlayarak, şiddeti artan akıntıda sürüklenmesi tehlikesini ortadan kaldırdılar.

NEFESLERİN TUTULDUĞU AN

Nefeslerin tutulduğu kurtarma olayında, suyun seviyesinin gittikçe artarak tehlike oluşturması sırasında, kamyonetin şoför mahallinde mahsur kalan sürücü ile yanındaki 2 kişinin bir an önce kurtarılması için yoğun çaba harcandı. Kurtarma sırasında Osmaniye Köyü muhtarına ait olduğu öğrenilen kazıcı yükleyici kepçenin kazıcı kısmına binen bir arama kurtarma görevlisi, kamyonetin yan camını kırarak, içeride mahsur 3 kişiyi tek tek kurtardı.

Kurtarma sonucunda 13 kişilik aileden yaralanan olmazken, kaza ile alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi. Kamyonetin motorunun derenin tam orta yerinde durmasının ardından, akıntısı giderek sertleşen derede sürüklenip devrilmemesi, büyük bir şans olarak değerlendirildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER