Yaşam
  • 19.7.2006 09:40

SÜREKLİ HAZIR OL DA YÜRÜYEN BU ADAM KİM?

30 yaşlarında, adını bilmiyor, konuşamıyor, kısa komutlarla istenileni yapıyor, en ilginci de asker gibi ’hazır ol’da yürüyor. Bu genç adamı tanıyan varsa polise haber versin.

KADIKÖY’de 7 Temmuz gecesi devriye gezen polisler tarafından sokakta bulundu. Üzerinde kimliği bulunmayan bakıma muhtaç haldeki adamın sırtında çok sayıda işkence izleri dikkati çekti. Polis ’Hazır ol adamı’ alıp karakola götürerek misafir etti. Bu arada bu garip ve bakıma muhtaç kişiyi bir hayır kurumuna yerleştirmek için büyük gayret gösterildi. Hiç bir yardım kurumu kabul etmedi. Sonunda MİMDER Evrensel Yaşam Araştırma ve Yardımlaşma Derneği’ne teslim edildi.

SIRTINDA SİGARA YANIĞI

Dernek yetkilileri sadece emir-komutla hareket eden, sesini hiç çıkarmayan adama bir hafta boyunca baktı. Mehmet ismini verdikleri misafirlerinin ailesini bulmaya çalıştı. MİMDER Genel Sekteri Serpil Ünder, "Bir hafta boyunca misafirimiz oldu. Fiziksel açıdan çok sağlıklı biri. Verilen kısa komutları anlıyor ve yapıyor ancak uzun cümleleri anlayamıyor. Ellerini iki yanına yapıştırarak yürüyor. Sırtında sigara yanığı ve başka işkence izleri var" diye durumunu anlattı.

AİLESİ ARANIYOR

Garip adamın misafirliği sürerken devreye Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen girdi. Onu dün Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırdılar. Burada Mehmet’in tedavisi yapılacak ve bakılacak. Belki de İngiltere’de geçen yıl sokakta bulunan ve kimliği uzun süre bilinemeyen "Piyano adam" gibi dili çözülüp derdini anlatacak. Bu arada MİMDER ’Mehmet’in ailesini bulmaya çalışacak. Bakarsınız her iki dilek de gerçekleşir.

Piyano Adam

Geçen yıl 7 Nisan günü İngiltere’nin Kent şehri plajında başıboş gezerken bulunan bir adam İngiliz kamuoyunu uzun süre meşgul etti. Konuşmayan ve kimliği bilinmeyen adam hastaneye kaldırıldı. Hastane görevlileri sessiz adamı çözemedi. Sonunda eline bir kağıt kalem verip yalnız bıraktılar. 1 saat sonra adamın güzel bir piyano resmi çizdiğini gördüler. Bu nedenle ’Piyano adam’ denilen kişi çok sonra konuştuğunda kimliği anlaşıldı. Alman olduğunu, Paris’te çalışırken homoseksüel olduğu için işini kaybettiğini ve intihar girişiminde bulunduğunu anlattı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER