Dünya
  • 17.6.2012 00:28

Suriye'de kandile kan bulaştı: 72 ölü

     Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, iki günden bu yana yoğun olarak operasyonların düzenlendiği Şam'ın çeşitli banliyölerindeki bu günkü operasyonlarda 43 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını, yaralıların operasyonlar nedeniyle kent hastanelerine götürülmediğini belirtti.
     Şam'ın Duma Sebka ve Haresta beldelerinde rastgele açılan ateşte onlarca evin hasar gördüğünü ve halkın operasyonlar nedeniyle beldelerden kaçmaya çalıştığını kaydeden örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'ta 14, İdlib'te 5, Lazkiye'de 4, Dera 'da 2, Hama, Deyr Ez Zor, Halep ve Haseke'de birer olmak üzere ülke genelinde açılan ateşte toplam ölü sayısının 72'ye çıktığını aktardı.
     Halep'in Anadan, Hayan ve Maret El Ararik ve Kafr Hamra bölgelerinde operasyonlar nedeniyle elektriklerin kesildiğini, halkın baskınlar nedeniyle evlerini terk ederek güvenli bölgelere kaçtığını ifade eden yerel muhalifler, ordunun Humus'un Rastan ilçesinde su depolarını hedef aldığını, elektriği kestiğini dile getirdi.
     Deyr Ez Zor kentinde Nizami ordu ile Özgür Suriye arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan muhalifler, ''rejim kandile kan bulaştırdı'' ifadelerini kullandı.
     Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, çeşitli kentlerde silahlı saldırıda 27 güvenlik görevlisinin hayatlarını kaybettiğini duyurdu. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:17

İLGİLİ HABERLER