Asayiş
  • 21.10.2018 12:17

Suudi Arabistan: Kaşıkçı'nın ölümü neden örtbas edildi

S. Arabistan: Kaşıkçı'nın ölümü müzakere ekibinin hatası

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün resmen açıklanmasının ardından arka arkaya açıklamalar geliyor... Reuters'a konuşan Suudi yetkili, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin müzakere ekibinin bir hatası olduğunu söyledi. Yetkili, "Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu" açıklamasını yaptı.

Reuters’a konuşan bir Suudi yetkili, Kaşıkçı cinayetinin detaylarını anlattı. İsmi gizli kalmak şartıyla konuşan yetkili, Kaşıkçı’nın ölümünün ardından konsolosluktaki bir Suudi yetkilinin Kaşıkçı’nın giysilerini giyerek Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıkış yaptığı görüntüsü vermeye çalıştığını söyledi.

Suudi kaynak, Kaşıkçı’yla konuşmak için konsolosluğa giden yetkililerin Kaşıkçı’yı uyuşturarak kaçırmakla tehdit ettiğini, Kaşıkçı’nın direnmesi neticesinde yaşanan boğuşma sonrası Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü söyledi.

Reuters’a konuşan yetkili, Kaşıkçı’nın cesedinin müzakere ekibinin şaşkınlığı sonucunda gizlendiğini aktardı.

Suudi yetkilinin açıklamasına göre, Suudi hükümeti tarafından gönderilen ekip Kaşıkçı’yı Riyad’a dönmesi için ikna etmeyi amaçlıyordu ve plana göre Kaşıkçı İstanbul dışında bir evde tutulacaktı. İddiaya göre görüşme sırasında bir şeyler yanlış gitti ve ekip emirlerin dışına çıkarak panikleyip şiddete başvurdu. Yetkili, Kaşıkçı’nın bağırması üzerine Suudi ekibin gazetecinin ağzını kapattığını ve gazetecinin boğularak ölmesine neden olduğunu söyledi.

Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, "Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu" iddiasında bulundu.

Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün müzakere ekibinin bir hatası olduğunu söyledi

Suudi yetkili ayrıca şunları söyledi:

Müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurmuştu. Olayla ilgili 5 kişi görevden alınırken, 18 kişinin de gözaltına alındığı bildirilmişti.

Suudi Arabistan'dan Kaşıkçı açıklaması: Arbedede öldü

Davayla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Adalet Bakanı Velid es-Samani, 'Soruşturma vakit alır ve ne zaman biteceği de netlik kazanmış değil. Başsavcılığın soruşturmayı bitirmesini bekliyoruz.' demişti.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2018 12:55

İLGİLİ HABERLER